Stort løbsprogram lokker U23-verdensmester til Trefor

U23-verdensmester Mads Würtz Schmidt bliver i Danmark og skifter fra Coloquick til Team Trefor i 2016.
Mads Würtz Schmidt vandt VM-guld på enkeltstart for U23-ryttere, men tilbud fra større hold har ikke kunnet friste ham.
Mads Würtz Schmidt vandt VM-guld på enkeltstart for U23-ryttere, men tilbud fra større hold har ikke kunnet friste ham. Foto: Privat foto/free

Da U23-rytteren Mads Würtz Schmidt trampede sig til VM-guld i enkeltstart i september, gjorde han sig til en attraktiv vare for adskillige store cykelhold.

Med kontraktudløb hos det danske kontinentalhold Coloquick ved årsskiftet var landevejen banet for en god kontrakt på et udenlandsk hold, men danskeren har valgt at blive under hjemlige himmelstrøg - bare på et andet mandskab.

Den 21-årige rytter fra Randers har underskrevet en etårig kontrakt med kontinentalholdet Team Trefor.

- De (Trefor, red.) kom med et rigtig godt tilbud og et stort løbsprogram, som betyder rigtig meget for mig, siger Mads Würtz Schmidt til TV2 Sport.

Skiftet til et hold på samme niveau, cykelsportens tredjehøjeste, vil formentlig undre mange cykelfans, men det er den unge dansker fuldstændig ligeglad med.

- Jeg er 100 procent sikker på, at jeg har valgt rigtigt. Og så må folk tabe kæben helt om til Kina, lyder det fra U23-verdensmesteren.

Dermed tager han endnu ikke springet til det professionelle liv, men det er ikke, fordi han ikke har haft muligheden.

- Jeg kunne godt være blevet professionel fra 1. januar. Der var et tilbud, som ville have været nemt at skrive under på, og så var det bare det, fortæller Mads Würtz Schmidt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.