Stormen nedjusteres: Tog kører - fly er forsinkede

Ingen togstrækninger forventes alligevel at blive lukket på grund af fredagens storm. Men andre dele af trafikken er påvirket.
Ingen togstrækninger bliver alligevel lukket som følge af stormen Alexander.
Ingen togstrækninger bliver alligevel lukket som følge af stormen Alexander. Foto: Colorbox/free

Togene kører regelmæssigt, men skal du med fly fra København, må du væbne dig med tålmodighed. Det samme gælder, hvis du som billist skal over Storebæltsbroen.

Sådan kan boet gøres op først på aftenen efter en dag, hvor fokus har været på stormen Alexander.

Københavns Lufthavne meddelte kl. 17.50, at stormen betyder, at man må påregne forsinkelser på flytrafikken op til to timer fredag aften. Enkelte aflysninger vil også forekomme.

Skal du køre i bil over Storebælt, anbefaler den vagthavende ifølge Ekstra Bladet, at du tænker dig om en ekstra gang og ikke kører over broen mellem 18-20, da det er der de kraftigste vindstød kommer. Broen har allerede lukket nu for vindfølsomme køretøjer, hvilket er lette lastbiler og campingvogne.

Banedanmark forventer ikke at lukke togstrækninger som følge af stormen Alexander, fortæller Peter Svendsen, trafikdirektør i Banedanmark, til Ritzau.

Torsdag blev det ellers varslet, at stormen kunne betyde øde togstrækninger flere steder i landet, men det varsel er nu ændret.

- Der vil ikke være nogen strækninger, hvor vi helt lukker for togtrafikken, som vi ellers meldte ud torsdag. Der vil dog fortsat være strækninger, hvor vi kører med nedsat fart, siger Peter Svendsen.

Samtidig fortæller Peter Svendsen, at DMI har rykket tidspunktet for stormvarslet tilbage. Det betyder, at også ændringerne i togtrafikken bliver rykket et par timer tilbage.

- Ændringerne i Jylland træder allerede i kraft klokken 14. På Fyn vil det være klokken 15, mens ændringerne på Sjælland først træder i kraft klokken 19, siger Peter Svendsen.

Tidligere gik varslet på, at der først ville være ændringer i trafikken i Jylland klokken 17.

Tilpasningerne af togtrafikken vil også betyde færre tog på de forskellige strækninger, men hos Banedanmark er man allerede nu mere optimistisk, end man var torsdag.

- De nye oplysninger fra DMI betyder faktisk, at vi kommer til at køre flere tog på strækningerne i forhold til, da vi meldte varslet ud torsdag aften, siger Peter Svendsen.

Banedanmark oplyser også, at man er i gang med at opdatere rejseplanen med de nye ændringer.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.