Storesøster eller lillebror? Se hvilket job du får

Din placering i søskendeflokken har en stor betydning for, hvilket job du får som voksen. Det mener en svensk adfærdsforsker.
Rigtig mange storesøstre bliver lærere. De er vant til på en gang at tage ansvar og være omsorgsfulde.
Rigtig mange storesøstre bliver lærere. De er vant til på en gang at tage ansvar og være omsorgsfulde. Foto: Colourbox

Lillesøster er kreativ, storebror er ledertypen, og ham midt i mellem er en god forhandler. Placeringen i søskendeflokken er vigtig for vores personlighed, men også for vores jobvalg, skriver Søndagsavisen.

"Vi tager rollerne fra børneværelset med os. Enebørn er vant til at præstere. Førstefødte er ansvarlige og gode til at bestemme, er autoritetstro og passer godt ind i konservativt opbyggede virksomheder, mens sidste-fødte er rebelske, kreative og udfordrer systemerne," siger adfærdsforsker Elisabeth Schönbeck til Søndagsavisen.

Førstfødte får ofte en højere uddannelse end deres mindre søskende, og bliver eksempelvis ledere eller politikere. Storesøstre egner sig godt til jobbet som socialrådgiver eller lærer, mens storebrødre bliver gode politibetjente.

Midterbørn er gode til at indgå kompromisser og bliver ofte mæglere, forhandlere, jurister eller mellemledere. De egner sig i øvrigt godt til at leve tæt sammen med andre i længere tid ad gangen, eksempelvis på en u-båd.

De yngste er mere risikovillige og afslappede, og de bliver eksempelvis musikere, skuespillere eller kunstnere. Lillebrødre kan blive gode sælgere eller egendomsmæglere, fordi de er gode til at manipulere.

Enebørn er typisk ambitiøse og arbejder meget selvstændigt. De bliver sådan noget som forfattere, journalister, selvstændige eller konsulenter.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.