Storebror død efter slagsmål med lillebror

En 57-årig nordjyde er natten til fredag afgået ved døden på hospitalet efter et slagsmål med sin lillebror.
Årsagen til slagsmålet mellem de to brødre er endnu ikke kendt.
Årsagen til slagsmålet mellem de to brødre er endnu ikke kendt. Foto: Colourbox/free

En 57-årig mand er natten til fredag afgået ved døden, efter at han torsdag aften blev indlagt efter et slagsmål med sin lillebror. Det oplyser vicepolitiinspektør Lars Nørskov Jørgensen til Ritzau.

- Han falder om i forbindelse med slagsmålet og bliver kørt på sygehuset, hvor han bliver genoplivet, men desværre afgår han ved døden klokken 01.15, fortæller Lars Nørskov Jørgensen.

Den 54-årige lillebror er anholdt i sagen. Da han blev sigtet, var storebroren stadig i live, og sigtelsen lyder derfor i første omgang på grov vold.

- Det kan blive ændret til vold med døden til følge, men det er noget, som vores jurister skal kigge på, siger Lars Nørskov Jørgensen.

Lillebroren bliver senere fredag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hjørring med krav om varetægtsfængsling.

Brødreparret havde haft en aften med indtagelse af alkohol, og det udviklede sig til et slagsmål.

Af endnu ukendte årsager kom de to mænd op at slås, og den ene kom så alvorligt til skade, at han blev indlagt på Aalborg Sygehus i kritisk tilstand. I løbet af natten til fredag afgik den 57-årige mand ved døden.

- Vi ved ikke, hvorfor de kom op at slås. Det skete på deres fælles bopæl. Der har ikke været våben indblandet, det var et helt regulært slagsmål, sagde Lars Nørskov Jørgensen til Ritzau i timerne efter slagsmålet, men endnu inden storebrorens død.

Ved fredagens grundlovsforhør får lillebroren mulighed for at forklare sig over for en dommer, som derefter skal tage stilling til, om manden skal fængsles.

Dommeren kan vælge at fængsle lillebroren, hvis dommeren for eksempel vurderer, at lillebroren på fri fod vil kunne forstyrre politiets efterforskning, for eksempel ved at påvirke eventuelle vidner.

Dommeren kan også vælge at fængsle lillebroren, hvis dommeren vurderer, at forbrydelsen er så grov, og mistanken er så stærkt underbygget, at det vil være en hån mod den almindelige retsfølelse at lade manden være på fri fod.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.