Store smerter tvang Anja til at opgive sit job: Nu er hun tilbage i fællesskabet

Årelang smertefuld sygdom kostede Anja Meldgaard Jensen jobbet som postbud, men nu har hun fået et minifleksjob. Det er helt uvurderligt, siger hun.
Foto: Privat

Pakkeleg, hygge og lækker mad: Rundt omkring på landets arbejdspladser er man så småt begyndt at glæde sig til årets julefrokoster.

For 38-årige Anja Meldgaard Jensen fra Odder er forventningerne måske større end for de fleste.

Hun har siden juni været i minifleksjob ni timer om ugen, og i år er første gang i mange år, at hun skal sætte kryds i kalenderen til julefrokost med sine kolleger.

- Jeg glæder mig helt vildt! Det at føle, at man er en del af et fællesskab og en del af en arbejdsplads. Det er helt uvurderligt, siger Anja Meldgaard Jensen til Avisen.dk.

Føles som et fuldt arbejdsliv

Anja Meldgaard Jensen arbejder tre dage om ugen med bogføring og andet kontorarbejde på et ejendomsadministrationskontor i Aarhus. Det er opgaver, som tidligere blev udført af en studerende.

Hun er en af tusindvis af danskere, der er kommet i fleksjob gennem minifleksjobordningen fra 2013. Ordningen åbner op for, at borgere med nedsat arbejdsevne kan komme i fleksjob under ti timer om ugen.

- I starten tænkte jeg da: Giver det overhovedet mening at komme ind på en arbejdsplads til timer om ugen. Men jeg føler virkelig, at jeg får noget fra hånden og mine kolleger er også rigtig gode til at sige, at de er glade for min indsats. Det føles slet ikke som om, at det kun er ni timer om ugen. Jeg føler, at jeg har et fuldt arbejdsliv, siger Anja Meldgaard Jensen.

For Anja Meldgaard Jensen har det været helt afgørende at hun kan nøjes med en stilling på ni timer ugentligt.

Hun har tidligere arbejdet som landmand og postbud, men en skade i bækkenet efter to fødsler betød at hun måtte igennem en række operationer. Hun mistede sit job som postbud i 2011 og får store smerter, hvis hun skal stå eller sidde for længe.

- Hvis jeg skulle arbejde mere end ti timer om ugen, ville jeg slet ikke kunne klare det. Så ville jeg ligge i min seng og have ondt al den tid, jeg ikke var på arbejde. Nu har jeg mulighed for at hvile mig et par timer, inden børnene kommer hjem fra skole, så jeg har overskud til både at være en god kollega og mor, siger Anja Meldgaard Jensen.

“Jeg har fået en identitet igen”

Tal fra Beskæftigelsesministeriet og SFI viser, at flere ufaglærte og kortuddannede kommer i arbejde med minifleksjobordningen.

Anja Meldgaard Jensen er ikke i tvivl om, at hendes fleksjob har afgørende betydning for livskvaliteten.

- Jeg føler, at jeg bidrager til fællesskabet og laver noget for min løn. Jeg har noget, jeg kan deltage i samtalen med over aftensmaden herhjemme og svare, når folk spørger, hvad jeg laver. Jeg føler virkelig, at jeg har fået en identitet igen, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.