Store flytte-dag for 900 Skat-medarbejdere: Her er planen

Tidsplanen for de lukninger af skattecentre, som blev bebudet i foråret, er nu klar. 900 medarbejdere får en ny arbejdsadresse. Men får de meget langt, vil man "forsøge at finde andre løsninger."
Skattecentret i Struer er en af de arbejdspladser, der skal nedlægges. Opgaverne bliver i stedet flyttet til Skive, Herning og Thisted.
Skattecentret i Struer er en af de arbejdspladser, der skal nedlægges. Opgaverne bliver i stedet flyttet til Skive, Herning og Thisted. Screendump, Google Maps

Skat skrumper og skal samles på 20 hovedadresser mod tidligere 30 frem mod 2020. I dag kom så planen for, hvornår de enkelte afdelinger lukker og hvor opgaverne flytter hen. I alt 900 medarbejder får fremover en ny arbejdsadresse.

I en pressemeddelelse siger Skats direktør Jesper Rønnow Simonsen, at planen over, hvor opgaverne flytter hen, ikke nødvendigvis betyder, at medarbejdere er tvunget til at flytte med.

“Udgangspunktet er, at medarbejderne skal flytte med deres opgave, og at vi går efter at skabe nærhed mellem ledere og medarbejdere. Men i de situationer, hvor en opgave flytter meget langt væk fra en medarbejders bopæl, vil vi forsøge at finde andre løsninger,” siger han.

LÆS OGSÅ: Pendler-mareridt? Skats medarbejdere i flytte-cirkus

Baggrunden for at nedlægge skattecentrene er, at færre borgere har brug for at blive betjent rent fysisk. Samtidig ønsker man at styrke de faglige miljøer ved at skabe større og mere specialiserede enheder.

Her er hovedpunkterne i planen:

Skat flytter opgaver fra Struer til hhv. Skive, Herning og Thisted i perioden 2016 til 2019, hvor adressen lukkes

Skat flytter opgaverne fra Randers til hhv. Aarhus, Ålborg, Herning og Grenaa og lukker adressen i maj 2015

Skat i Svendborg lukker medio 2017 og hovedparten af opgaver flyttes til Odense

Skat i Næstved udvides i første halvår af 2017 fra 230 til 400 arbejdspladser, blandt andet ved overførsel af opgaver fra Køge, Holbæk, Korsør og København

I København vil man man finde én samlet adresse for de 1400 medarbejdere, der i dag er fordelt på tre adresser

De fremtidige 20 centre er placeret i hele landet: 3 i Nordjylland, 3 i Midtjylland, 2 i Østjylland, 5 i Syddanmark, 3 på Sjælland og Lolland-Falster, 3 i Hovedstadsområdet og København samt 1 på Bornholm.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.