Storbritannien opfordrer briter til at forlade Tunesien

Forhøjet risiko for nye terrorangreb i Tunesien får Storbritannien til at advare britiske statsborgere.
Frygten for et nyt terrorangreb samt utilstrækkelig sikkerhed i turistområderne i Tunesien får det britiske udenrigsministerium til at opfordre alle briter til at forlade landet. Ved det seneste angreb i Sousse var langt de fleste døde fra Storbritannien.
Frygten for et nyt terrorangreb samt utilstrækkelig sikkerhed i turistområderne i Tunesien får det britiske udenrigsministerium til at opfordre alle briter til at forlade landet. Ved det seneste angreb i Sousse var langt de fleste døde fra Storbritannien. Foto: Colourbox/free

Storbritanniens udenrigsministerium opfordrer alle britiske statsborgere til at forlade Tunesien. Ministeriet advarer om, at der er høj risiko for flere terrorangreb. Det skriver BBC.

Derudover vurderer de britiske myndigheder, at sikkerheden i turistområderne i Tunesien ikke er tilstrækkelig til at kunne beskytte turisterne.

- Efterretningsinformationerne og trusselsbilledet har udviklet sig betragteligt siden angrebet i Sousse, hvilket fører os til det synspunkt, at et yderligere terrorangreb er højt sandsynligt, siger den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, til tv-stationen.

- Når vi lægger alle disse faktorer sammen, vurderer vi, at det er rigtigt og fornuftigt at lave disse ændringer i dag.

Han understreger dog, at man ikke har underretninger, der peger mod en specifik eller umiddelbart forestående trussel.

De britiske myndigheder vurderer ifølge udenrigsministeren, at sikkerhedsforanstaltningerne i turistområderne ikke er tilstrækkelige.

30 af de 38 mennesker, der mistede livet ved terrorangrebet i den tunesiske by Sousse den 26. juni, var briter.

Angrebet skete, da en mand åbnede ild med et maskingevær mod de solbadende gæster på stranden.

Ikke siden bombeangrebene i London i juli 2005 er så mange briter blevet dræbt i et enkelt angreb.

Det britiske udenrigsministerium fraråder al unødig rejse til Tunesien.

Det skønner, at op mod 3000 britiske turister netop nu holder ferie i Tunesien. Dertil opholder nogle få hundrede britiske statsborgere sig permanent i landet.

De mange rejsende opfordres til at tage kontakt med deres rejsearrangør, som søger for at bringe deres gæster hjem til Storbritannien.

Flere danske rejsebureauer valgte efter terrorangrebet den 26. juni at droppe alle rejser til Tunesien denne sæson.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.