Storbritannien: Fem procent af russiske angreb rammer IS

Russerne rammer civile og moderate oprørere, når de bomber i Syrien, lyder kritikken fra Storbritannien.
Russiske kampfly har bombet adskillige mål i Syrien, men ifølge Storbritannien rammer kun hver 20. russiske bombe Islamisk Stat.
Russiske kampfly har bombet adskillige mål i Syrien, men ifølge Storbritannien rammer kun hver 20. russiske bombe Islamisk Stat. Foto: Foto: Ruslands forsvarsministerium/AP

Blot ét ud af tyve russiske bombeangreb i Syrien rammer den militante oprørsgruppe Islamisk Stat (IS) ifølge Storbritanniens forsvarsminister, Michael Fallon.

- Vi analyserer hver morgen, hvor angrebene rammer. Det store flertal er ikke rettet mod IS i det hele taget, siger Fallon til avisen The Sun.

Forsvarsministeren henviser til tal fra britiske efterretninger om, at kun fem procent af angrebene har været rettet mod IS, og at de fleste russiske bomber har dræbt civile eller soldater fra Den Frie Syriske Hær.

Michael Fallon siger, at Ruslands involvering i Syrien har kompliceret krisen, og han foreslår, at Storbritannien udvider sine egne bombeangreb mod IS til også at omfatte Syrien. Det har også premierminister David Cameron foreslået.

I dag bomber briterne kun i nabolandet Irak, hvor IS også har kontrol over store områder.

USA's præsident, Barack Obama, sagde fredag, at han mener, at russernes luftangreb i Syrien styrker den syriske præsident, Bashar al-Assad, og Islamisk Stat.

- Russerne styrker Islamisk Stat, når de bomber og bortdriver den moderate opposition, sagde Barack Obama.

- Fra Ruslands synspunkt er alle oprørsgrupper terrorister, og det er en opskrift på katastrofe, sagde han.

- Når russerne ikke skelner mellem Islamisk Stat og moderate sunnioprørere, der har fået nok af Assad, så er man galt på den.

Rusland har tidligere afvist, at russiske fly har bombet såkaldte moderate oprørsgrupper, og at der har været civile tab.

/ritzau/NTB

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.