Storbritannien advarer om terrortrussel i Danmark

Der er en generel terrortrussel i Danmark, advarer britisk rejsevejledning, som beder turister være på vagt.
Storbritannien har ændret sin rejsevejledning for Danmark efter weekendens angreb i København. Her ses blomster foran synagogen i Krystalgade, som blev angrebet natten til søndag.
Storbritannien har ændret sin rejsevejledning for Danmark efter weekendens angreb i København. Her ses blomster foran synagogen i Krystalgade, som blev angrebet natten til søndag. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

I kølvandet på lørdagens angreb mod Krudttønden og synagogen i Krystalgade i København har Storbritanniens udenrigsministerium torsdag ændret sin rejsevejledning til Danmark.

I vejledningen advares briter, som skal en tur til Danmark, om at være på vagt.

- Der er en generel trussel om terrorisme. Angreb kan være vilkårlige, herunder på steder der frekventeres af udlændinge, lyder det i den opdaterede rejsevejledning.

- Efter de to skudepisoder på Østerbro og i Krystalgade i København den 14. og 15. februar 2015, bør du være særligt årvågen og følge de sikkerhedsråd, de danske myndigheder udsteder, fortsætter det i vejledningen.

Storbritannien advarer dog ikke direkte mod rejser til Danmark.

Weekendens angreb i København, som kostede i alt to mennesker livet og sårede fem andre, har ikke umiddelbart fået eksempelvis USA til at ændre rejsevejledningen for Danmark.

I New Zealand har angrebet fået udenrigsministeriet til at gennemgå rejsevejledningen for Danmark, men der er ikke fundet anledning til at ændre på risikovurderingen eller anbefalingerne generelt over for newzealandske rejsende, skriver ministeriet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.