Stor vrede over aflivning af Ebola-hund i Spanien

Mand til indlagt sygeplejerske raser over myndighedernes håndtering af sagen. Og over aflivningen af parrets hund.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Der var godt nyt i Spanien, da den Ebola-smittede sygeplejerske Teresa Romero i sidste uge blev erklæret helbredt efter flere ugers behandling og karantæne.

Sygeplejerskens mand blev lukket ud af isolation mandag, og han er aldrig blevet testet positiv for Ebola-virussen, som hans kone fik, da hun behandlede en missionær i Madrid, som var blevet smittet i Vestafrika.

Til gengæld stod manden frem samme dag og kritiserede Spaniens myndigheder, som han mener har vist mangel på respekt for hans kone i processen. Javier Limon mener nemlig, at sundhedsministeren har givet offentligt udtryk for, at hans kone selv var medansvarlig for at blive smittet med Ebola, fordi hun ikke fulgte sikkerhedsproceduren i forbindelse med behandlingen af den smittede Ebola-patient.

Desuden er Javier Limon også vred over, at myndighederne valgte at aflive parrets hund 'Excalibur,' uden at foretage nogen prøver af nogen art. Og selv om der ikke var noget bevis for, at hunden skulle være smittebærer.

'Excalibur blev dræbt uden overhovedet at give mig mulighed for at sige noget imod beslutningen. Som vi har set i USA, så var dette ikke nødvendigt. Vi har mistet en stor videnskabelig mulighed for at undersøge sygdommens forløb i dyr og for at bevise, om de overhovedet er i stand til at overføre den.'

Det skabte stor modstand i Spanien, da myndighederne hentede hunden og aflivede den, da Teresa Romero var blevet indlagt. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.