Stor fyringsrunde på vej hos posten

Fyringer på postcenter skyldes især, at danskerne sender færre breve.
Danskerne sender langt færre breve end tidligere, og det koster nu ansatte jobbet hos Post Danmark i København. Arkiv.
Danskerne sender langt færre breve end tidligere, og det koster nu ansatte jobbet hos Post Danmark i København. Arkiv. Foto: CARSTEN LAURIDSEN/POLFOTO

Når Københavns Postcenter (KHC) næste år flytter fra Københavns centrum til Taastrup, bliver det med omkring 150 færre medarbejdere end nu.

Dermed skal postcentret igennem den hidtil største fyringsrunde, skriver Fagbladet 3F.

Ifølge Martin von Horsten, chef for produktion i KHC, er der to hovedårsager til, at der skal være færre medarbejdere: Danskerne sender færre breve, og man skal sortere dem på en smartere måde i det nye postcenter.

Mere præcist skal Københavns Postcenter skære fra 535 til 400 årsværk.

Post Danmark forsøger dog at finde ny beskæftigelse til en del af de berørte medarbejdere. Martin von Horsten vil ikke give et bud på, hvor mange ender med at blive fyret.

- Men der kommer i hvert fald til at ske afskedigelser. Dette her er den største runde, vi har haft i postterminalen, siger Martin von Horsten.

Planen har skabt en del ængstelse, oplyser fællestillidsrepræsentant for postarbejderne på postcentret Karina Sørensen.

- Det er en kæmpe, kæmpe omstilling. Ingen af os kan huske, hvornår vi sidst har sendt et brev. Men det er ikke lang tid siden, at vi har bestilt noget fra nettet, siger Karina Sørensen.

Post Danmark har ifølge Fagbladet 3F sløjfet over 4000 stillinger siden 2010. Fra 16.206 til 12.036 ved udgangen af 2014. Tallene udtrykker det gennemsnitlige antal heltidsbeskæftigede.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.