Stor fyringsrunde i Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen nedlægger omkring 80 stillinger som en konsekvens af besparelser for 40 millioner kroner.
Modelfoto: Iris

Det har været en trist dag for medarbejderne hos Fødevarestyrelsen. De er i dag blevet orienteret om, at de inden sommerferien skal sige farvel til mange kolleger.

Omkring 80 stillinger bliver nedlagt som en konsekvens af de besparelser, der skal gennemføres i løbet af de kommende år. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse. 

- Det er meget beklageligt, at vi skal sige farvel til medarbejdere, som gør en god indsats. Men vi kommer desværre ikke uden om afskedigelser, siger direktør Esben Egede Rasmussen i pressemeddelelsen.

I alt skal Fødevarestyrelsen finde omkring 40 millioner kroner, da styrelsen - ligesom de øvrige statslige institutioner - skal effektivisere med 2 procent. Der er ikke tale om ekstraordinære besparelser, understreges det.

Fødevarestyrelsen forventer, at afskedigelserne vil ske inden sommerferien, og der vil blive mulighed for at indgå aftaler om frivillig fratrædelse.

Også i 2012 havde Fødevarestyrelsen en omfattende fyringsrunde. Her måtte man sige farvel til omkring 50 medarbejdere i forbindelse med effektiviseringer for omkring 50 millioner kroner.

Fødevarestyrelsen har et budget på cirka 1.100 millioner kroner og beskæftiger cirka 1.550 medarbejdere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.