DEBAT

Stop nu, chef: Vi effektiviserer os selv ihjel

Det er ikke arbejdstiden, der er problemet i Danmark, men at vi hele tiden skal være mere og mere effektive. Det giver dem med arbejde stress og holder de arbejdsløse ude, mener debattør.
Vi bliver hele tiden bedt om at finde måder at gøre vores arbejde mere effektivt, hurtigt og produktivt - og vi er ved at gå ned på det, skriver debattør.
Vi bliver hele tiden bedt om at finde måder at gøre vores arbejde mere effektivt, hurtigt og produktivt - og vi er ved at gå ned på det, skriver debattør. Colourbox

Hver dag skal vi arbejde hurtigere, smartere og mere effektivt end dagen før. Kravet om effektivitet på jobbet er ved at tage livet af os, skriver Per Michael Jespersen, der er opinionsredaktør på Politiken.

Indlægget kommer som respons på en debattør, der foreslog at sætte arbejdstiden ned. Det er imidlertid ikke de 37 timer om ugen, der er problemet, men hvor meget, vi presses til at nå i dem, mener Politiken-skribenten.

Alle fra social- og sundhedsassistenter og fabriksarbejdere til socialrådgivere og undervisere oplever kravet om effektivitet, der får dem til at løbe hurtigere og hurtigere, og mange ender med stress, fordi de så gerne vil gøre deres job ordentligt, men ikke har tid, skriver Per Michael Jespersen.

Og alle dem, der ikke kan leve op til de sindssyge krav, holdes ude af arbejdsmarkedet.

Samtidig tager vi også effektivitetstanken med ind i vores privatliv, advarer han:

- Det bliver en livsform. Jeg kan jo godt lige nå en tur til fitness efter arbejde, inden jeg køber det sidste udstyr til den skitur, jeg skal på i weekenden, ikke? Tilværelsen er for mange blevet en tætpakket række af aktiviteter, skriver Per Michael Jespersen i indlægget på Politiken.dk.

Læs også: Vild LEAN-strategi: Sådan klarer far til fem hverdagen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.