Stop din stress: Sådan får du mere tid i din hverdag

Mama.dk guider til, hvordan du får mere tid til familie og venner.
Det der med at halse afsted for at nå det hele - det kender man jo godt ... Men det er et skråplan.
Det der med at halse afsted for at nå det hele - det kender man jo godt ... Men det er et skråplan. Foto: SCANPIX arkiv

Af Frida Paustian, mama.dk, Aller Media

Føler du også, at der aldrig er nok timer i hverdagen til få ordnet alle de ting, der skal klares? Så er du bestemt ikke den eneste.

Dorthe Rindbo, der er rådgiver i personlig planlægning og forfatter til bogen ’Travle kvinders guide til mere tid’, giver dig her syv gode tips til at effektivisere din dag og dermed få mere tid i hverdagen:

1. Lær at sige nej

Det nytter ikke noget at sige ja til alt, du bliver spurgt om. Så spilder du nemlig din tid på ting, der ikke nødvendigvis er vigtige for dig. Når du er klar over, hvad der er vigtigt i dit liv, vil du heller ikke få dårlig samvittighed over at sige nej til andre ting.

2. Lad andre komme til

Du er nødt til at uddelegere dit arbejde, hvis du vil have mere tid i hverdagen. For mange kvinder kan det dog være noget af en udfordring at uddelegere opgaver, fordi de mener, det er lettest at gøre det selv, så det bliver gjort ordentligt og på netop deres måde.

Joey Moe vælger babynavn hos numerolog: Læs hvad sønnen skal hedde på mama.dk

3. Planlæg hver dag

Når man bruger ét minut på at planlægge, kan du spare 10 minutter på den opgave, du skal udføre. Og det betaler sig i længden og giver mere overskud i hverdagen.

4. Brug tid på de vigtige ting

Du skal definere, hvad der er vigtigt i dit liv, og så skal du stoppe med at bruge tid på det, der ikke er vigtigt for dig. Det, du bruger din tid på, bruger du dit liv på.

5. Slå to fluer med ét smæk

Hvis du mangler tid i hverdagen og gerne både vil nå at dyrke motion, se vennerne og have tid til at hygge med børnene, så kan det være en god idé at kombinere de ting. F.eks. kan du løbe med veninderne eller få barnet til at hjælpe med madlavningen.

Få det bedste ud af bedsteforældrene med guiden på mama.dk

6. Drop at være perfekt

Mange kvinder er perfektionister, og det kan være en noget tidskrævende opgave at gøre alt perfekt. Det er ok at hoppe over hvor gærdet er lavest, hvis det giver mere tid. F.eks. kan du spare tid ved at lave mad til to dage i træk.

7. Sluk fjernsynet

Danskerne bruger i gennemsnit tre timer og ni minutter om dagen på at se fjernsyn. Tænk, hvor meget tid du vil have ved at skære lidt ned på at se underholdningsprogrammer og film.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.