Stolt prins Henrik afslører kæmpe hånd: Se hans evner som skulptør

En stolt prins henrik afslørede fredag aften sit seneste kunstværk.
Foto: Scanpix arkiv

Dronning Margrethe er kendt - og anerkendt - for sine kreative evner og flotte kostumer til blandt andet Det Kongelige Teater.  

Men også hendes mand, den nu pensionerede Prins Henrik, har en kreativ åre.

Det beviste han i går, fredag, hvor han stolt kunne afsløre sit seneste værk i Stærekassen på Det Kongelige Teater i København: En skulptur af en kæmpe hånd, der holder en lille lyre.

Som optakt til afsløringen opførte dansekompagniet Pivot akkompagneret af Den Kongelige Livgardes Musikkorps en visuel udgave af prins Henriks skulptur.

Danserne sluttede af med at lave en formation på scenen, som forestillede hånden med lyren, inden Henrik i pausen løftede sløret for sit værk i Stærekassens foyer. 

Det skriver Billedbladet.

Prins Henrik havde stor opbakning fra sin familie. Både dronningen, kronprins Frederik, prins Joacim og prinsesse Marie var til stede, da Henrik afslørede hvad der gemte sig under klædet.

Det samme var tre af Henriks børnebørn. Kronprins Frederik havde taget prins Christian og prinsesse Isabella med, mens prins Joachim og prinsesse Marie havde Prins Felix med.

 Henrik spurgte prins Christian, om han ville være med til at hive klædet af værket. Det ville Christian gerne. Foto: Scanpix

  Familien ventede spændt, mens de to prinser gør klar til at afsløre værket. Foto: Scanpix  

 Voila! Et styks hånd med lyre. Henrik modtager spændt familiens reaktion. Foto: Scanpix 

 Hvad denne reaktion fra lille prinsesse Isabella betyder, må man selv afgøre. Foto: Scanpix

Selv virker Henrik godt tilfreds med sit værk. Foto: Scanpix

Værkets originaltittel er - selvfølgelig - på fransk: Main Avec Lyre. Oversat til dansk er det Hånd med Lyre. Foto: Scanpix

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.