Stolt dronning: Sådan er det at være mormor

Sveriges dronning Silvia blev mormor for fjerde gang i marts, og snart bliver hun det for femte gang, og det glæder hende meget.
Dronning Silvia elsker at være mormor til snart fem royale rollinger.
Dronning Silvia elsker at være mormor til snart fem royale rollinger. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Der er babyboom i det svenske kongehus i øjeblikket, for siden 2012 er der kommet fire små royale rollinger til verden, mens den femte er lige på trapperne.

Derfor er det en særdeles stolt mormor, der for nylig talte med den svenske avis Expressen om sin rolle som bedstemor.

- Det er så overvældende, og det har været helt fantastisk. Man bliver helt chokeret over, hvor små de er. Man glemmer det helt, fortæller den 72-årige tysk-brasilianer, der blev svensk dronning, da hun giftede sig med kong Carl Gustav tilbage i 1976.

Onsdag den 2. marts fødte kronprinsesse Victoria sit og prins Daniels andet barn, lille prins Oscar, og det har vakt jubel hos mormor Silvia.

- Vi er selvfølgelig glade for, at det går så godt med Oscar, og for at kronprinsessen har det så godt. Oscar er så sød. Han er så sød en lille gut, rigtig fin, siger dronning Silvia og fortsætter:

- Det er ret sjovt, for nogle gange synes jeg, han ligner sin far, og andre gange ligner han sin mor. Det varierer, afslører hun.

Meget snart bliver dronning Silvia farmor for første gang, når hendes svigerdatter, prinsesse Sofia, føder sit og prins Carl Philips første barn, der kan komme til verden når som helst.

Foruden prins Oscar og den lille ny, der er på vej, er dronning Silvia også mormor til kronprinsesse Victoria og prins Daniels førstefødte, den kommende tronarving prinsesse Estelle på fire år, samt prinsesse Madeleine og hendes borgerlige mand Christopher O'Neills børn, prinsesse Leonore på to år og lille prins Nicolas, der fylder et år den 15. juni.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.