Støjbergs mobbe-forslag skydes ned fra flere sider

Der er ikke den store opbakning til Venstres forslag om at skære i børnechecken hos forældre, hvis børn mobber.
- Jeg ved konkret, at der er forældre, der ikke vil være med til at stoppe mobningen, selvom det er de færreste, siger Inger Støjberg til ritzau.
- Jeg ved konkret, at der er forældre, der ikke vil være med til at stoppe mobningen, selvom det er de færreste, siger Inger Støjberg til ritzau. SCANPIX arkiv

Der skal skæres i børnechecken hos de forældre, der har et barn, som mobber andre - hvis forældrene vel at mærke ikke vil være med til at løse problemet.

Sådan lyder et af budskaberne i et nyt udspil fra Venstre, der vil styrke kampen mod mobning i de danske folkeskoler.

- Når alt kommer til alt, så har forældrene en meget, meget vigtig rolle, når det handler om mobning. Derfor er det nødvendigt at have en sanktionsmulighed over for de forældre, der ikke vil involvere sig i at være med til at løse det, siger Venstres politiske ordfører Inger Støjberg til Ritzau.

"Vi risikerer, at forældrene ikke vil samarbejde"

Hun forklarer, at hun forestiller sig, at det i praksis skal være skolelærerne, der får øje på problemerne - for så at overlade det til en sagsbehandler at vurdere, om forældrene er så passive, at de skal straffes på pengepungen

Men Inger Støjberg får ikke opbakning fra de voksne, der har mobbe-problemerne inde på livet i det daglige - forældrene, skolelærerne og en organisation, der bekæmper mobning.

Formand for Skole og Forældre, Mette With Hagensen tror ikke, det får mobningen til at stoppe, hvis man straffer forældrene økonomisk:

- Hvis man ender med at trække i børnechecken, bliver forældrene kun mindre samarbejdsvillige, lyder advarslen fra Mette With Hagensen ifølge Ritzau.

"Fremmer ikke den nødvendige tillid"

Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, har ikke den store tiltro til Venstre-forslaget.

- Det, tror jeg, ikke vil hjælpe. Mobning er en vanskelig relation mellem nogle børn, som kræver, at vi voksne arbejder sammen, siger han til Ritzau.

- Jeg tror ikke, en trussel om at blive straffet økonomisk fremmer det tillidsfulde samarbejde, der skal til, for at vi kan få gjort noget ved mobning, når det opstår. Det kan jeg ikke forestille mig, uddyber han.

Red Barnet bakker heller ikke forslaget op. Det siger Lars Stilling Netteberg, programkoordinator hos Red Barnet, til TV2 News.

Landets minister for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold, Manu Sareen (R) er også imod at straffe forældrene på pengepungen. Det skriver han på sin Facebookside.

faktaboks

 

Venstre vil mobning i landets folkeskoler til livs. Derfor præsenterer partiet i dag en række initiativer. Det er blandt andet:

 

* Forældre til barn, der mobber andre, skal skæres i børnechecken, hvis ikke forældrene vil være med at til at hjælpe med at løse problemet.

 

* Det skal være offentlig tilgængelig information, hvis nogle skoler ikke griber ind, selv om de er informeret om mobning på skolen.

 

* Der skal følges bedre op på trivselserklæringer på skolerne, som peger på problemer med mobning. Det skal gøres for at finde ud af, om problemet bliver løst.

 

* Der skal gennemføres en antimobbekampagne på tværs af alle landets skoler. Kampagnen skal tage udgangspunkt i viden om, hvad der virker.

 

* Red Barnet og Mary Fondens kampagne "Fri for Mobberi" skal udbredes til endnu flere skoler og institutioner.

 

* Der skal være et samarbejde mellem politikere og de sociale medier - eksempelvis Facebook. De skal arbejde sammen om en kampagne, der synliggør redskaber, der kan bekæmpe onlinemobning.

 

* Lærerne skal efteruddannes bedre i at håndtere mobning.

 

* Midlerne til initiativerne skal komme fra Satspuljen.

Kilde: Venstre

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.