Støjberg til venligbo efter hidsig ordkrig: Sig undskyld til de ansatte

Forholdene i teltlejren i Haderslev er ikke så dårlige, som de blev anklaget for at være, fortæller radiostation.
"Nu har Radio 24Syv grundigt undersøgt påstandene, og de er naturligvis komplet usande. Jeg synes ærligt talt Anne Lise Marstrand-Jørgensen skylder de ansatte i lejren i Haderslev en uforbeholden undskyldning," skriver Inger Støjberg på Facebook.
"Nu har Radio 24Syv grundigt undersøgt påstandene, og de er naturligvis komplet usande. Jeg synes ærligt talt Anne Lise Marstrand-Jørgensen skylder de ansatte i lejren i Haderslev en uforbeholden undskyldning," skriver Inger Støjberg på Facebook. Foto: Scanpix/arkiv

I ugens løb har asylteltlejren i Haderslev været genstand for en voldsom debat mellem integrationsminister Inger Støjberg og forfatter og aktivist i organisationen Venligboerne Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

I en reportage i Dagbladet Information og på Facebook har sidstnævnte efter et besøg i lejren kritiseret forholdene for at være ”rædselsfulde”.

Det fik siden Inger Støjberg til at anklage Anne Lise Marstrand-Jørgensen for at ”sprede usandheder” om teltlejren for asylansøgere i Haderslev. Det afviste venligboen hurtigt og henviste til, at alt kunne dokumenteres.

Fredag eftermiddag fortalte Radio24syv , at man har undersøgt de omtalte forhold i teltlejren, og ”at flere af Anne Lise Marstrand-Jørgensens påstande er kraftigt overdrevne eller decideret usande.”

Det drejer sig blandt andet om en asylansøger, der tilbød nogle drenge penge for sex, en embedslæge, der ikke kan få adgang til lejren, syge børn, der ikke får hjælp og børn, der ikke kan tåle maden i lejren.

Verden ser anderledes ud

Radio24syv har talt med driftschef i lejren Birgitte Guldberg, som siger:

- Verden ser helt anderledes ud i forhold til en række af de påstande fra Venligboerne, som vi er blevet præsenteret for, siger han til radiostationen.

Radio24syv har også talt med den pågældende embedslæge og den ledende sygeplejerske i lejren, som afviser kritikken.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen forholder sig til de enkelte eksempler og forklarer blandt andet, at hun ikke selv er førstehåndskilde til oplevelserne, men gengiver, hvad andre har fortalt.

- Det var ikke det indtryk, jeg fik. Det er en reportage, der bygger på mine observationer og asylansøgernes egne vidnesbyrd. Det er jo ord mod ord. Det er ikke en journalistisk dybdeborende artikel, hvor jeg har været ude at tjekke kilder og ringet til politiet, siger hun.

Sig undskyld

Efter Radio24syvs historie langer Inger Støjberg nu igen ud efter Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Ministeren mener, at venligboen må beklage over for lejren.

"Nu har Radio 24Syv grundigt undersøgt påstandene, og de er naturligvis komplet usande. Jeg synes ærligt talt, Anne Lise Marstrand-Jørgensen skylder de ansatte i lejren i Haderslev en uforbeholden undskyldning," skriver Inger Støjberg på sin Facebook-profil fredag eftermiddag.

Det er – indtil nu – det sidste ord i sagen.

Forleden skrev Venligbo og forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen et indlæg i Information, hvor hun beskrev forholdene...

Opslået af Inger Støjberg på 8. april 2016

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.