Støjberg stemt ned: 2500 personer får statsborgerskab

Indfødsretsudvalget har besluttet, at 2500 personer fortsat skal have dispensation i sag om statsborgerskab.
Integrationsminister Inger Støjberg (V) er blevet stemt ned i Folketingets Indfødsretsudvalg i en statsborgerskabssag.
Integrationsminister Inger Støjberg (V) er blevet stemt ned i Folketingets Indfødsretsudvalg i en statsborgerskabssag. Foto: Scanpix

Et flertal i Folketingets Indfødsretsudvalg har igen stemt for at give dispensation i 2500 statsborgerskabssager. Det står klart, efter at Liberal Alliance torsdag stemte ja.

- Udvalget har gjort, som det fik besked på. Beskeden fra ministeren var at genbehandle sagerne, og udvalget er nået frem til, at de 2500 personer får et ja til dispensation, siger Jan E. Jørgensen, indfødsretsordfører for Venstre.

- Udvalget er nået frem til samme beslutning som sidst, tilføjer han.

Adspurgt om det betyder, at udvalget går imod udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), svarer Jan E. Jørgensen:

- Ministeren bad i går om, at sagerne skal genbehandles, og det har vi gjort allerede i dag, så det er i hvert fald gået hurtigt.

Allerede onsdag løftede Leif Mikkelsen, LA's indfødsretsordfører, sløret for, at han ville blokere for Inger Støjbergs forslag.

- Jeg har levet op til det, jeg har sagt de forgangne dage. Ministeren står for sin politik, og jeg står for min, siger Leif Mikkelsen og fortsætter:

- Udvalget - sammen med Liberal Alliance - giver de her mennesker den dispensation, som de var stillet i udsigt, så det er jeg godt tilfreds med. Det er et anstændigt politisk resultat.

I praksis kan Inger Støjberg bede udvalget om at behandle sagerne igen, men den idé er Leif Mikkelsen ikke meget for.

- Vi kan ikke afvise det, men det bliver mere og mere grotesk, hvis det sker. Men nu må vi se, hvad der sker i de kommende dage, siger han.

På udvalgsmødet blev også 255 andre personers sager behandlet. Inger Støjberg havde nemlig i første omgang lagt op til, at kun 255 sager om dansk statsborgerskab skulle behandles. Det var før ministeren onsdag oplyste, at yderligere 2500 sager var i spil.

Mens de 2500 får grønt lys til dansk statsborgerskab, var resultat mere blandet for de 255.

Ifølge Jan E. Jørgensen, der ikke husker det endelige resultat, var der både "ja'er" og "nej'er til de 255 ansøgere.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.