Støjberg overhalet i britisk avis: Flygtninge, kom til Danmark!

En dansk kvinde inviterer nu flygtninge til Danmark som modreaktion på integrationsminister Inger Støjbergs (V) hårdere asyl-kurs.
Inger Støjberg bliver nu mødt af kritik i et indlæg i en britisk avis.
Inger Støjberg bliver nu mødt af kritik i et indlæg i en britisk avis. Foto: Scanpix/arkiv

Please, kom til Danmark!

Michala Bendixen, formand og talsmand for Refugees Welcome, beder nu inderligt alverdens flygtninge til at vælge Danmark, når de skal vurdere, hvor i verden de skal søge asyl.

Det sker i et debatindlæg i den britiske avis The Guardian som et direkte modsvar til integrationsminister Inger Støjbergs (V) bebudede avisannoncer, som skal indrykkes i udvalgte medier for at mindske flygtninge-tilstrømningen til Danmark.

Hun fortæller blandt andet en svensk ven, som på Facebook har givet udtryk for, at han er glad for at bo i et land, som folk flygter til.

Mit land er ikke Sverige

- Det giver mening. Jeg burde være stolt over, og taknemmelig for, at folk som dig – der er i nød og i fare – kommer til mit land for at søge beskyttelse og fred, skriver Michala Bendixen direkte henvendt til verdens flygtninge, inden hun fortsætter:

- Men i mit land, Danmark, har regeringen et andet syn på sagen. Integrationsministeren (Inger Støjberg, red.) har for nylig bebudet en annoncekampagne på engelsk, som skal advare asylsøgere om at komme til Danmark.

Men Michala Bendixen vil ikke tillade, at det er det billede, flygtninge skal have af Danmark. Derfor nævner hun en række grund til, hvorfor Danmark bør være det foretrukne land for flygtninge.

Derfor skal du komme til Danmark

- Danmark er en af de rigeste og mest stabile lande i Europa, og vi har plads til flere end de 5000, vi indtil nu har givet asyl i år.

- Danmark er et af de lande, hvor der er størst mulighed for at få asyl

- Sagsbehandlingen er blandt de hurtigste i Europa. Flygtninge fra Syrien og Eritrea får normalt asyl efter tre til fire måneder, mens ventetiden for familiesammenføring afhængigt af omstændighederne, kan tage mellem tre til syv måneder.

- Gratis uddannelser - og de studerende får endda penge, mens de studerer.

- Startlønningerne er høje, og fagforeningerne står stærkt. Det gør det svært at få et job som nytilkommen, men i det lange løb vil flygtninge ikke blive ”fattige arbejdere,” som de er i Tyskland og England.

- De fleste beskriver danskere som meget venlige, åbensindede og hjælpsomme.

- Vi har brug for dig! Vores befolkningen bliver ældre, og der er ikke nok unge mennesker til at tage over.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.