Støjberg-opdatering hitter på Facebook

En Facebook-opdatering fra Inger Støjberg er blevet et viralt hit.
"Som minister må jeg ikke kommentere konkrete retssager, så lad mig nøjes med at sige dette: Det er blevet tid til at stramme udvisningsreglerne," skriver integrationsminister Inger Støjberg (V) på Facebook.
"Som minister må jeg ikke kommentere konkrete retssager, så lad mig nøjes med at sige dette: Det er blevet tid til at stramme udvisningsreglerne," skriver integrationsminister Inger Støjberg (V) på Facebook. Foto: Scanpix

Inger Støjberg (V) er med en opdatering på Facebook tirsdag aften i den grad blevet et viralt hit.

Integrationsministeren skriver i en kommentar: "Som minister må jeg ikke kommentere konkrete retssager, så lad mig nøjes med at sige dette: Det er blevet tid til at stramme udvisningsreglerne" (se opslaget nederst i artiklen).

Den sag, som ministeren ikke må kommentere, er sagen om den omstridte "sigøjner-boss" Gimi Levakovic. Østre Landsret omstødte nemlig tirsdag Retten i Næstveds oprindelige 12 år lange udvisningsdom. Dermed skal Levakovic, der er kendt fra et tv-program om ham og familiens kriminelle eksapader, ikke udvises fra Danmark, men 'kun' halvandet år i fængsel.

Tæt på 19.000 personer 'synes godt om' Inger Støjbergs opslag på Facebook, mens mere end 600 har delt det. Mange giver i de mere end 1.400 kommentarer også ministeren ret i hendes udmelding.

- Hej Inger Støjberg, er glad for at vi har en politiker i dig som virkelig siger tingene som de er. Håber alt det bedste! Jeg ved du er den rette kvinde til jobbet! lyder det fra Heine.

Samme melding lyder fra Kathrine.

- Og det kan kun gå for langsomt! Du er simpelthen sej Inger, skriver Kathrine.

De mange interaktioner betyder, at Inger Støjbergs opdatering i skrivende stund topper listen over politiske opdateringer, der den seneste time har fået flest likes, delinger og kommentarer på Facebook.

Problematisk indblanding

Der er dog også nogle, der er uenige i Inger Støjbergs udmelding.

Han var to år da han kom. At udvise ham giver lige så meget mening, som at udvise en person, der oprindeligt er adopteret fra udlandet til dennes hjemland. Og så er det i øvrigt dybt problematisk, at du som minister blander dig i domstolenes arbejde, skriver David i en kommentar til ministerens opslag.

Andre bekymrer sig også over de friheder, ministeren tager sig på Facebook.

- Eftersom du ikke må kommentere på konkrete sager, burde du så ikke bare helt lade være??Tænker ikke,der er én eneste i det Danske land,der ikke ved hvad/hvem du hentyder til, lyder det fra Line.

Inger Støjberg er tidligere kommet i klemme, efter hun i klare vendinger udtalte sig om den sanktion, som hun mente, at islamisten Said Mansour burde idømmes i en sag, som drejer sig om opfordringer til terror og drab. Rigsadvokaten besluttede dog efter lang tids overvejelser besluttet, at der ikke blev rejst en sag mod ministeren og frem andre fremtrædende politikere.

Som minister må jeg ikke kommentere konkrete retssager, så lad mig nøjes med at sige dette: Det er blevet tid til at stramme udvisningsreglerne.

Posted by Inger Støjberg on 6. oktober 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.