Støjberg og Kjærsgaard: Sådan kendte vi Guld-Harald

Flere toppolitikere mødte mandag op i Skovshoved Kirke for at tage afsked med Harald Nielsen.
- Jeg har kendt både Rudi og Harald i mange år. Det er et par fantastiske mennesker med nogle meget store hjerter. Derfor vil Harald også blive savnet og manglet af rigtig mange, sagde Inger Støberg til BT.
- Jeg har kendt både Rudi og Harald i mange år. Det er et par fantastiske mennesker med nogle meget store hjerter. Derfor vil Harald også blive savnet og manglet af rigtig mange, sagde Inger Støberg til BT. Foto: Thomas Lekfeldt/arkiv/Scanpix

Da Harald Nielsen, også kendt som Guld-Harald, blev begravet mandag var det med deltagelse fra flere kendte danskere inden for både sportens, musikkens og politikkens verden.

Således var flere nuværende og tidligere ministre mødt op for at støtte enken Rudi Nielsen og tage afsked med en Danmarks største sportsstjerner gennem tiderne.

Omgivet af flere livvagter mødte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) op, ligesom udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V), tidligere videnskabsminister Helge Sander (V), Farums forhenværende borgmester Peter Brixtofte (V) og Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), deltog i begravelsen.

Kendt ham i mange år

Inger Støjberg fortalte til BT, at hun var mødt op for at sige farvel til en mand, som hun holdt meget af.

- Jeg har kendt både Rudi og Harald i mange år. Det er et par fantastiske mennesker med nogle meget store hjerter. Derfor vil Harald også blive savnet og manglet af rigtig mange, sagde Inger Støberg til BT.

Hun sås privat med 'Guld-Harald' og Rudi Nielsen, men fortalte ikke, hvordan de var mødtes.

Drøftede ikke politik

Pia Kjærsgaard og manden Henrik Thorup har set Rudi og Harald Nielsen ved flere sammenkomster fortalte DF’eren til BT.

- Vi kendte hinanden gennem mange sammenkomster, hvor vi mødte Rudi og Harald og altid havde det hyggeligt. Han var også så sød altid at komme til mine receptioner på Christiansborg sammen med Rudi. Vi har altid haft det hyggeligt. Det var bare et almindeligt fællesskab. Vi drøftede ikke politik, sagde Pia Kjærsgaard.

Harald Nielsen blev 73 år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.