Støjberg: Nu kan danskere på integrationsydelse få sager genoptaget

- Spørgsmålet er, om folk selv skal bede om at få deres sag genoptaget, eller om kommunerne skal genoptage alle sagerne, siger Inger Støjberg (V).
- Folk skal jo have de penge, som de skal have. De skal være på den ydelse, de har krav til, siger Inger Støjberg til Politiken.
- Folk skal jo have de penge, som de skal have. De skal være på den ydelse, de har krav til, siger Inger Støjberg til Politiken. Foto: Scanpix/arkiv

Danskere på integrationsydelse kan nu se frem til at få genoptaget deres sager. 

Det slår udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) fast over for Politiken.

Tirsdag indrømmede hun, at der kan være danske statsborgere på integrationsydelse, som ifølge loven slet ikke skal være det. 

Flere end 1.100 danskere er gået fra kontanthjælp til integrationsydelse siden juni måned. Det har fået flere juraeksperter til at stille spørgsmålstegn ved, om ydelsen overhovedet er lovlig i forhold til EU-retten.

- Folk skal jo have de penge, som de skal have. De skal være på den ydelse, de har krav til, siger Inger Støjberg til Politiken.

På spørgsmålet, om regeringen nu vil genoptage sager, hvor danskere er sat på integrationsydelse, svarer Inger Støjberg:

- Ja, vi er ved at se på, hvordan vi konkret vil gøre det. Spørgsmålet er, om folk selv skal bede om at få deres sag genoptaget, eller om kommunerne skal genoptage alle sagerne, siger hun til Politiken.

Der kan dog være tekniske problemer ved den sidste løsning, påpeger Inger Støjberg, der på et samråd om sagen tirsdag forsikrede de øvrige partier, at hun om senest tre uger er klar med en konkret løsning.

Integrationsordfører i SF Holger K. Nielsen og Enhedslistens integrationsordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, er uforstående.

- Det lyder meget mystisk, at man ikke følger med i den juridiske debat, der har været i pressen, siger hun til Politiken og understreger, at alle sager om danske statsborgere på integrationsydelse bør gennemgås nu, også selv om den enkelte ikke klager, siger Johanne Schmidt-Nielsen til Politiken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.