Støjberg: Man kan sagtens finde en anden bolig, hvis man bliver ramt af kontanthjælpsloftet

Integrationsminister Inger Støjberg mener, at det nye kontanthjælpsloft er det allerbedste, man kan gøre for at bryde den negative sociale arv
Jeg mener sagtens, at man kan finde andre boliger, hvis man bliver ramt af kontanthjælpsloftet, siger Inger Støjberg.
Jeg mener sagtens, at man kan finde andre boliger, hvis man bliver ramt af kontanthjælpsloftet, siger Inger Støjberg. Foto: Simon Læssøe, Scanpix.

Det er en vild overdrivelse, at kontanthjælpsmodtagere ramt af det nye kontanthjælpsloft kan blive tvunget til at flytte fra deres by eller bolig, fordi de ikke længere har råd til husleje.

Det mener integrations- og boligminister Inger Støjberg (V).

- Jeg mener ikke, at kontanthjælpsloftet er et problem. Jeg mener sagtens, at man kan finde andre boliger, hvis man bliver ramt af loftet, siger hun til avisen.dk.

Den markante Venstre-minister har sammen med beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen i dag været i åbent samråd i Folketinget om følgerne af det nye kontanthjælpsloft.

Socialdemokratiets Pernille Rosenkrantz-Theil havde ønsket at få ministrene til at forholde sig til, om det omstridte kontanthjælpsloft  øger den negative sociale arv og gør det svært at finde tag over hovedet.

Ud at forsørge sig selv

- Jeg er med på, at det ikke er voldsomt mange penge man har, når man er på kontanthjælp, men meningen er altså også, at man skal ud at forsørge sig selv. Derfor er vi nødt til at skabe et arbejdsmarked, hvor det altid kan betale sig at arbejde, fastslår Inger Støjberg.

Ministeren mener ikke, at en kontanthjælpsmodtager tvinges til at flytte fra en dyr lejebolig i København til Lolland for at klare sig økonomisk.

- Nej, og jeg ved ikke, hvor det kommer fra, at man nødvendigvis skal flytte til Lolland. Det er rent faktisk sådan, at der er rigtig mange boliger til under 7.000 kroner også i hovedstadsområdet, siger hun og henviser til nye tal fra sit eget boligministerium.

De viser, at mere end 26.700 almene boliger eller private udlejningsboliger med en husleje på under 7.000 kroner blev fraflyttet i hovedstadsområdet i 2015. På landsplan er det mere end 108.000 lejeboliger med en husleje under 7.000 kroner, der har skiftet beboere, viser tallene.

Ifølge ministeren viser tallene, at der er masser af billige lejeboliger, der løbende bliver ledige. Og derfor behøver ingen kontanthjælpsmodtager at blive husvild, anfører hun.

Forældre skal i job  

Inger Støjberg afviser også, at kontanthjælpsloftet bidrager til negativ social arv.

- Jeg mener, at det allerbedste for netop at gøre op med den negative sociale arv er jo, at forældrene kommer ud på arbejdsmarkedet. Derfor bliver vi nødt til at skabe et arbejdsmarked, hvor det kan betale sig at arbejde, og det er jo blandt andet det kontanthjælpsloftet er med til, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.