Støjberg kaldt 'taber-skede' i ondt brev - se hendes svar

Venstreprofilen tager det med overskud, at hun i et håndskrevet brev bliver kaldt en "rød afstumpet taberskede."
Inger Støjberg har valgt at poste hadebrevet på sin Facebook-side - med en kommentar til, der vidner om overskud.
Inger Støjberg har valgt at poste hadebrevet på sin Facebook-side - med en kommentar til, der vidner om overskud. SCANPIX arkiv

Som folkevalgt må man finde sig i lidt af hvert fra vælgernes side. Ikke mindst de kvindelige politikere får tæsk. Det har var fremme i efteråret, hvor flere prominente kvindelige politikere åbent fortalte om de trusler og hadebreve, de modtager.

Ofte har chikanen sexistiske budskaber - Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen valgte eksempelvis at fortælle om de krænkende trusler, hun har fået igennem årene.

LÆS OGSÅ: Sviner Johanne: Hvad vil det koste at leje dig en weekend?

Heller ikke Venstres politiske ordfører Inger Støjberg undgår at få anonyme henvendelser i den grove ende af skalaen. En af henvendelserne postede Støjberg i går på Facebook. Et håndskrevet, anonymt brev, der indeholder en grov svada mod politikeren. Tilsyneladende har brevskriveren været ude at køre i bus i påskedagene - måske i en af de erstatningsbusser, der rullede over Fyn for DSB, mens sporarbejdet holdt togene stille.

Fald død om

"Kære Inger Støjberg, ved du hvad? Du skulle selv sidde i en bus i 12 timer ons-fredag. Du ved ikke, hvad du taler om, din borgernasser," tordner den anonyme brevskriver, der kalder Støjberg for en "rød afstumpet taberskede."

"Du kan falde død om og rådne i helved," lyder det som afslutning fra skribenten, der vist ikke har tjekket sin skrivelse for stavefejl.

Inger Støjberg har valgt at tage den ubehagelige hilsen med overskud. I en update gør hun opmærksom på, at hun hverken har tænkt sig at falde død om eller rådne i helvede.

"Kørte faktisk i bus i går, fordi der var sporarbejde på Fyn," skriver hun og kaster en smiley ind i updaten.

"Ikke Yahya Hassan"

I de mange kommentarer under updaten høster Støjberg masser af credit. En spøgefugl skriver, at det i hvert fald ikke er Yahya Hassan, der står bag det - for hans brev havde fyldt 10 sider.

En anden konstaterer, at "hvis man ikke er enig med Inger, kan man jo bare stemme på nogle andre. At ønske en anden person død, hører ingen steder hjemme."


Nogen der kender denne håndskrift? Jeg vil så gerne sende vedkommende et pænt svar, men der er desværre ingen navn eller...

Posted by Inger Støjberg on 7. april 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.