Støjberg får smæk: Du sku' ha' vasket din mund med sæbe!

Radikal Ungdom er ikke glade for Inger Støjbergs idé om at indrykke annoncer, der skal få flygtninge til at holde sig fra Danmark. Ungdomspartiet opfordrer i en annonce ministeren til at vaske sin mund med sæbe.
Radikal Ungdom opfordrer i en annonce Inger Støjberg til at vaske sin mund med sæbe.
Radikal Ungdom opfordrer i en annonce Inger Støjberg til at vaske sin mund med sæbe. Foto: Scanpix

Radikal Ungdom lægger ikke fingrene imellem, når ungdomspartiet i dag revser integrationsminister Inger Støjberg (V).

Det er regeringens forslag om at indrykke annoncer i internationale aviser for at afholde flygtninge i at tage turen til Danmark, der får et par hårde ord med på vejen fra Radikal Ungdom, skriver Berlingske.

- Flygtninge når ikke at læse avis, Inger Støjberg. Du sku' ha' vasket din mund med sæbe, sku' du, står der blandt andet i annoncen, der er indrykket i Dagbladet Information.

Under opfordringen til Støjberg har ungdomspartiet skrevet med store bogstaver:

- Dear refugees. Let's make Denmark your home.

Altså: "Kære flygtninge. Lad os gøre Danmark til jeres hjem."

Foto af annoncen, der er trykt i Dagbladet Information.

Hos Radikal Ungdom siger formand Christopher Røhl, at man blot har taget Inger Støjberg på ordet og fulgt hendes opfordring.

- Hun er ude at sige, at vi skal have annonceret til verdens flygtninge. Den opfordring har vi taget. Men vi synes godt nok, det virker lidt svært at annoncere i udenlandske medier med de her nyheder omkring vores asylpolitik, for det virker ikke, siger han til Berlingske.

Inger Støjberg er selv på ferie, men Venstres integrationsordfører Marcus Knuth (V) har ikke meget til overs for annoncen.

- Den er meget malplaceret og på et faktuelt forkert grundlag, siger han til Berlingske og henviser til, at annoncen ikke er tiltænkt flygtninge, men derimod de menneskesmuglere, der fragter dem til Europa og Tyrkiet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.