Støjberg får buket med roser og tidsler for annonce-idé

Enhedslisten og Dansk Folkeparti er uenige om, hvorvidt Danmark skal reklamere i udlandet med sin asylpolitik.
Nikolaj Villumsen fra Enhedslisten er langt fra begejstret for integrationsminister Inger Støjbergs (V) planer om annoncer til flygtninge. DF er til gengæld positiv over for idéen.
Nikolaj Villumsen fra Enhedslisten er langt fra begejstret for integrationsminister Inger Støjbergs (V) planer om annoncer til flygtninge. DF er til gengæld positiv over for idéen. Foto: Andreas Bro/free

Integrationsminister Inger Støjbergs (V) tanker om at indrykke annoncer i udenlandske aviser for at holde flygtninge fra Danmarks grænser vækker mildt sagt forskellige reaktioner.

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, kalder det "pinligt".

- Jeg synes helt grundlæggende, at det er småligt, at regeringen vil vende ryggen til mennesker i nød under den største flygtningekatastrofe siden Anden Verdenskrig. Men det bliver ærlig talt pinligt for Danmark, når regeringen vil reklamere med det i udlandet, skriver han i en mail til Ritzau.

- Folk flygter ikke fra Syrien for at få velfærdsydelser i Danmark, men for at undgå halshugninger og massevoldtægter fra Islamisk Stat, tilføjer han.

På den modsatte politiske fløj hos Dansk Folkeparti høster Støjberg derimod store roser for sine tanker.

- Jeg forstår det sådan, at ministeren er klar til at stramme yderligere op og samtidig indrykke annoncer i udenlandske aviser gående på, at Danmark ikke er et sted, man skal søge til, hvis man er flygtning.

- Det er rigtig klogt, og det er godt set af ministeren. Hvis ministeren står ved det, så er det rigtig godt for vores fædreland, lyder det fra udlændingeordfører Martin Henriksen i en mail til Ritzau.

Integrationsministerens forslag om at oplyse om de danske asylregler i udlandet kommer, efter at Jyllands-Posten torsdag skrev, at menneskesmuglere ifølge EU's grænseagentur, Frontex, forsyner flygtninge og migranter med informationer om de enkelte EU-lande, så de kan tage bestik af velfærdsydelser og andre forhold, før de afgør, hvor de vil søge asyl.

Men Støjberg afviser, at den annonce, hun vil udbrede, skal være en skræmmekampagne.

- Annoncerne skal indeholde nøgtern information om halvering af ydelser og andre stramninger, vi kommer til at vedtage. Den slags informationer spreder sig lynhurtigt, forklarer Inger Støjberg til DR Nyheder.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.