Støjberg: DK er en asylmagnet

Flygtninge strømmer hertil, fordi de hurtigst får familien herop, mener politisk ordfører Inger Støjberg (V).
Flygtninge strømmer hertil, fordi de hurtigst får familien herop, mener politisk ordfører Inger Støjberg (V).
Flygtninge strømmer hertil, fordi de hurtigst får familien herop, mener politisk ordfører Inger Støjberg (V). Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Regeringen har lempet udlændingepolitikken på 31 områder. Derfor er vi blevet en magnet for asylansøgere, som foretrækker Danmark for Norge og Sverige, fordi de hurtigst får familien herop. Der går kun 5,5-7,5 måneder mod 14-25 måneder i de to andre nordiske lande.

Det siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, om tal fra Justitsministeriet og Udlændingestyrelsen for sagsbehandlingstider, som Berlingske bringer.

- Der er ingen tvivl om, at Danmark er en asylmagnet. En af grundene er, at man efter en meget kort periode i Danmark kan få sin familie herop. Man kan ikke fortænke den enkelte asylansøger i at vælge et land, hvor det er let at få sin familie til, siger Inger Støjberg.

Hun glæder sig over, at asylsagerne behandles hurtigt i Danmark, så afviste asylansøgere kan sendes retur, men problemet er, at asylansøgere langt hurtigere kan få deres kone og børn hertil end i andre lande. Regeringen blev advaret mod at lempe forholdene, understreger Venstres politiske ordfører.

- I Danmark får man hurtigst familiesammenføring, fordi regeringen tidligt lempede reglerne. Dengang advarede vi kraftigt, men lige lidt hjalp det. Regeringen overhørte alle advarsler. Derfor sidder vi i den suppedas, siger Inger Støjberg.

Hun vil ikke forlænge sagsbehandlingstiden, men stramme reglerne for familiesammenføring. I 1993 konkluderede højesteretsdommer Mogens Hornslet, at Erik Ninn-Hansen (K) som justitsminister brød loven ved bevidst at sinke behandlingen af tamilernes asylsager.

- Det er ikke sagsbehandlingstiden, der er problemet. Problemet er, at reglerne for familiesammenføring er for lempelige i Danmark, mener Inger Støjberg.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.