Stjernerytter: Riis er meget vigtig for mig

Den spanske stjernerytter åbner for første gang munden efter suspenderingen af Bjarne Riis.
Alberto Contador bryder nu rytternes tavshed og fortæller, at Bjarne Riis er en meget vigtig person for ham.
Alberto Contador bryder nu rytternes tavshed og fortæller, at Bjarne Riis er en meget vigtig person for ham. Foto: Christophe Ena/AP

Larmende tavshed har hersket blandt rytterne hos Tinkoff-Saxo, siden det kom frem, at team manager Bjarne Riis var blevet suspenderet.

Men tirsdag inden starten på 2. etape af Katalonien Rundt fangede den spanske journalist Sergi López-Egea fra El Periodico Alberto Contador og tweetede et citat fra stjernerytteren.

- Jeg ved kun, hvad der står i pressemeddelelsen (fra Tinkoff-Saxo, red.). Jeg har ingen yderligere kommentarer. Men Riis er en meget vigtig person for min karriere, lød det fra den spanske stjernerytter.

Contador, der for nylig har forlænget sin kontrakt med holdet, ønsker tilsyneladende ikke at udtale sig yderligere om suspenderingen af Bjarne Riis.

Det er stadig uklart, hvorfor holdejer Oleg Tinkov har suspenderet Riis. I en pressemeddelelse udsendt tirsdag fra holdet står der følgende:

- Som en følge af rygterne og spekulationerne offentliggjort i danske medier og siden i internationale medier mandag, vil Tinkoff-Saxo gerne belyse, at Bjarne Riis ikke har været aktivt involveret i holdets aktiviteter siden sidste søndag.

- Han er ikke suspenderet på grund af manglende resultater eller af økonomiske årsager. Holdet har fuld tillid til sin tekniske og sportslige stab, til alle rytterne og øvrige medarbejdere og arbejder for at skabe de bedst mulige forhold videre frem i sæsonen.

- Ingen endelig og formel beslutning er taget i forhold til nogen medlemmer i staben. Hvis der bliver taget en, bliver den kommunikeret ud. Indtil da giver holdet ingen yderligere kommentarer i sagen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.