Stine Bosse: Ha' respekt for, at danskerne ikke vil topskattelettelser

Stine Bosse er enig med Danske Banks topchef Thomas F. Borgen, når det kommer til at Liberal Alliances krav om en lettelse af topskatten.
Foto: Scanpix

Fredag fik debatten om topskattelettelser et indspark fra en noget uventet front.

Danske Banks topchef, Thomas F. Borgen meldte sig nemlig på banen og advarede i Jyllands Posten politikerne mod at lette topskatten, sådan som Liberal Alliance ellers ønsker.

- Det er åbenlyst, at en lettelse af topskatten er fordelagtig for økonomien. Men hvis danskerne ikke kan se sig selv i skattesystemet og føler, at det er uretfærdigt, splitter du befolkningen. Og så får vi ekstreme holdninger, som ikke fører landet i den rigtige retning, sagde han til Jyllands-Posten.

Det er første gang, Thomas F. Borgen ytrer sig offentligt om dansk politik. Men stod det til Stine Bosse, der har været en del af dansk erhvervsliv i mange år, burde mange flere topchefer gøre det samme. Det skriver dr.dk.

Ifølge Stine Bosse er mange erhvervsledere nemlig bedre end politikere til at sætte reelt fokus på problemer i samfundet.

- Politikerne fokuserer mere og mere på genvalg og meningsmålinger, men det er ikke noget, erhvervslederne skal bekymre sig om. Derfor er de måske mere egnede til at løfte et flag og sige, hvad der er virkelig vigtigt for vores trivsel og velfærd. Toperhvervsfolk er reelt optagede af, at folk har det godt. Ellers kan det gå ud over deres forretning, siger hun til dr.dk.

Stine Bosse deler da også Thomas F. Borgens betragtninger, når det kommer til topskattelettelser.

- Hvis man alene bruger et regneark, er topskattelettelser en god ide for økonomien. Men hr. og fru Danmark køber ikke, at folk, der i forvejen har meget, skal have mere, og det skal man have respekt for, siger hun til dr.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.