Stillads væltet i København: Politiet advarer om hård blæst

Københavns Politi advarer om fare for nedfaldende genstande i den stride blæst. På Fredensgade er et stillads netop væltet.
Sådan ser der ud lige nu på Fredensgade.
Sådan ser der ud lige nu på Fredensgade. Bax Lindhardt/Scanpix

Den kolde og genstridige blæst volder problemer i København, hvor vagtchef ved Købehavns Politi, Michael Andersen, netop har meddelt, at et stillads er bukket under for blæsten på Fredensgade, der løber på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro.

"Det er væltet ud for Fredensgade 15. Der er ingen tilskadekomne," siger han til Avisen.dk.

Gaden er netop blevet spærret af på grund af stilladset.

LÆS OGSÅ: Flere dræbt af voldsomt vejr i Europa

Tidligere i dag måtte politiet rykke ud til Sydhavnen for at fastgøre nogle presenninger, der var ved at rive sig løs fra et stillads.

"Presenningerne kan hive tunge ting med sig - skråstivere, dækplanker eller byggematerialer - og så kan det blive farligt," siger Michael Andersen.

Det blæser over det meste af landet i øjeblikket. Der er ikke tale om storm - det er en hård vind med vindstød af kulingstyrke.

Stilner af i nat

Og blæsten bliver ikke slemmere, end den er nu, lyder det fra den vagthavende meteorolog hos DMI, Henning Gisselø.

"Det stilner af i nat.", siger han til Avisen.dk.

Fordi blæsten kommer fra øst, føles den særligt slem i Københavns-området. Koldt er det også - her kommer den såkaldte chill-faktor ind i billeder; Jo mere det blæser, jo koldere føles det.

"Men vi har også været ret forkælede dette efterår. Vi har været vant til høje temperaturer, men nu går de altså ned," siger Henning Gisselø.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.