Stillads væltede på strøget - to kørt på hospitalet

Et stillads ved Illum er væltet ned over strøget. To er kørt på skadestuen og flere har fået skrammer.
Brandfolk forsøger at løfte det sammenstyrtede stillads op
Brandfolk forsøger at løfte det sammenstyrtede stillads op Foto: Scanpix arkiv

Københavns Politi fik 16.12 tirsdag eftermiddag en anmeldelse om, at et stillads var væltet ved stormagasinet Illum i København.

Der gik et kvarter fra ulykken skete til politiet fik afspærret området. Folk på strøget måtte holde stilladset oppe, fordi to personer angiveligt lå fastklemt under stilladset, der er flere meter højt.

De to personer er hentet af en ambulance. Det er ikke klart, om de tilskadekommende var arbejdere eller civile, som gik tur på Strøget.

Ikke alvorlige skader

I følge Københavns Politis vagtchef er de to ofre ikke kommet alvorligt til skade.

- De klager lidt over, at de har ondt i ryggen og nakken. Men heldigvis er de ikke kommet til skade, siger vagtchefen til Ekstra Bladet.

Flere andre er også blevet ramt, men er sluppet med småskader.

Operationschef Mads Graversen fra Københavns Brandvæsen oplyser, at alarmen lød på, at et stillads var væltet og to var kommet til skade. Brandvæsenet sendte special-tjenesten med frigørelsesværktøj samt to ambulancer og akutlæge.

- Der var ingen fastklemte. De to personer lå frit tilgængelige, da vi kom frem. Begge er kørt til Rigshospitalets traumecenter, oplyser Mads Graversen til Ekstra Bladet.

Vidne: Panik i folks øjne

Et øjenvidne beretter, at omkring 30 mennesker i fællesskab skal have forsøgt at løfte stilladset op.

- Der var rimelig meget panik og frygt i folks øjne. Folk fra andre butikker kom ud for at skabe overblik. Betjentene var ekstra alvorlige og råbte til folk, at de skulle komme væk, siger han til Ekstra Bladet.

Politiet oplyser yderligere, at teknikere er tilkaldt for finde ud af, hvorfor og hvordan ulykken skete, og hvordan det kan undgås, at det sker igen, skriver Ekstra Bladet.

Byggepladshegn kan være påkørt

Det er Dansk Stillads Service, der har stået for opførelsen af stilladset. Ifølge direktør Johnnie Lønbirk er det imidlertid ikke et stillads, men et byggepladshegn, der er væltet.

Enten er det blevet påkørt, eller også har det lidt overlast på en eller anden måde. Det står nede i et terræn, og som jeg opfatter det, er det ikke faldet med et ordentligt drøn, siger han til Ekstra Bladet og fortæller, at det er frygtelig uheldigt, det, der er sket.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.