Stigende temperaturer: Danmark bliver nyt ferieparadis

I et internationalt forskningsprojekt, som DMI er partnere i, har en gruppe græske forskere studeret, hvor behageligt klimaet vil være om sommeren i en lang række europæiske lande.
- I en ellers ikke særlig opmuntrende udvikling, er det da positivt, at Danmark bliver et attraktivt ferieland. For det betyder jo, at beskæftigelsen indenfor turisterhvervene stiger, siger næstformand i 3F Privat Service, Hotel og Restauration John Frederiksen.
- I en ellers ikke særlig opmuntrende udvikling, er det da positivt, at Danmark bliver et attraktivt ferieland. For det betyder jo, at beskæftigelsen indenfor turisterhvervene stiger, siger næstformand i 3F Privat Service, Hotel og Restauration John Frederiksen. Foto: Scanpix / Arkiv

Indlandsisen smelter, havniveauet stiger og der kommer stadig flere voldsomme skybrud og oversvømmelser. Den globale opvarmning har store konsekvenser. Men der er også en positiv ting at spore ved stigende temperaturer.

I et internationalt forskningsprojekt, som DMI er partnere i, har en gruppe græske forskere studeret, hvor behageligt klimaet vil være om sommeren i en lang række europæiske lande.

Resultatet af den undersøgelse viser, at Danmark bliver det nye feriemekka. Kun Andorra og Lichtenstein kommer til at opleve endnu større positive ændringer, skriver Fagbladet 3F.

Forskerne har sat niveauet efter den globale middeltemperatur er steget med to grader i forhold til niveauet i slutningen af 1800-tallet, før CO2-udledningerne for alvor tog fat.

- Danmark kommer ind på en europæisk tredjeplads over de lande, som får den største positive ændring i forhold til turisme-klima-indekset for sommermånederne juni, juli og august, siger PhD og klimaforsker ved DMI Cathrine Fox Maule til dmi.dk.

John Frederiksen, der er næstformand i 3F Privat Service, Hotel og Restauration, hilser den udvikling velkommen for så stiger beskæftigelsen.

- I en ellers ikke særlig opmuntrende udvikling, er det da positivt, at Danmark bliver et attraktivt ferieland. For det betyder jo, at beskæftigelsen indenfor turisterhvervene stiger. Vores medlemmer vil især få nemmere ved at finde jobs indenfor hotel- og restaurationsbranchen, siger John Frederiksen til Fagbladet 3F.

Traditionelle feriedestinationer som Spanien, Portugal og Grækenland kommer til at opleve negative ændringer. Stigende temperaturer på disse destinationer betyder nemlig, at det ofte bliver for varmt i sommermånederne til, at de fleste finder det behageligt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.