Stig Elling: En så travl hverdag giver øretæver

Charterkongen siger tak for den hektiske dans efter 33 år som salgschef i Star Tour. En karriere der ikke har været helt uden omkostninger.
- Man skal lade være at tro, man er supermand, for det er man ikke, siger Stig Elling, der ikke selv har kunnet finde ud af at holde ferie. Det vil han prøve nu.
- Man skal lade være at tro, man er supermand, for det er man ikke, siger Stig Elling, der ikke selv har kunnet finde ud af at holde ferie. Det vil han prøve nu. Jens Dresling: Polfoto/arkiv

Fra tidlig morgen til sen aften har han serviceret journalister med svar om tsunamier, maveonder og aflyste fly. Og han svarer da også hurtigt og beredvilligt, da Avisen.dk ringer. Men Stig Elling er på vej væk. For nu vil han have fred, og selv vælge hvor travlt han skal have.

LÆS OGSÅ: Charterkongen Stig Elling takker af: Man bliver slidt

-Mit arbejde har i perioder været en cocktail, der nok ville være svær for de fleste mennesker at kapere, siger den 67-årige rejse-veteran.

De 33 år som salgschef i Star Tour har nok været spændende og berigende. Men der har også været perioder, hvor stress og udbrændthed var tæt på at invadere hjemmet på Frederiksberg, hvor den afgående Star Tour-chef bor med sin mand Steen.

Kunne ikke kapere mennesker

Stig Elling sad i en periode i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg for De Konservative. Det politiske arbejde kombineret med jobbet som topchef blev for meget.

-Jeg var nok ikke helt klar på, at det kunne give de efterdønninger, det rent faktisk gjorde. Jeg fik typiske stress-symptomer. Var jeg for eksempelvis til en reception, ville jeg gerne hurtigt ud igen, fordi jeg ikke kunne kapere alle de mennesker. Jeg var nødt til at trække stikket mere eller mindre i 14 dage på det tidspunkt, fortæller Stig Elling.

LÆS OGSÅ: Stig Elling til topchefer: Så spring dog ud!

Han har dog aldrig været sygemeldt med stress eller været i behandling.

-Jeg har klaret det fint selv ved lige at drosle ned. Men det fortalte mig da, at når man har så travl en hverdag, som jeg har, og ikke husker at sige fra, ja så giver det nogle øretæver. Man skal have luft ind imellem.

Et råd til arbejdende danskere fra charter-veteranen lyder sådan her:

-Man skal lade være at tro, man er supermand, for det er man ikke. Man skal tænke sig om både for arbejdspladsens og for ens egen skyld. For det kan ikke undgå at tære på en, siger Stig Elling, der ser frem til at kunne tage på ferie uden en tændt mobil.

-Der har jo været telefoner morgen, middag, aften og nat. Jeg har ikke været god til at holde ferier. Jeg har talt mere i telefon, end jeg egentlig har nydt mine ferier, og det har været en fejl fra min side.

Husk at passe på hinanden

Arbejdsglæde har der dog været masser af gennem årene i Star Tour, understreger Stig Elling. Men det skal der også være, ellers skal man forlade sit job, mener han.

LÆS OGSÅ: Star Tour-chef sagde op: Ville have tid til sin søn

-Jeg ved godt det er lidt letkøbt, for man kan måske ikke bare lige få et andet job. Men man er nødt til at tænke på sig selv og sin familie. Hvis man ikke har det godt i sit job, kan det jo gå helt galt. Jeg havde aldrig kunnet holde til 33 år, hvis jeg ikke hver morgen tænkte: Det her er jeg sgu glad for, siger Stig Elling, der mener, vi har en forpligtelse til at tage os af kolleger.

-Husk at rose hinanden. Det er enormt vigtigt. Og husk at passe på hinanden. Hvis du kan se symptomer hos dine kolleger, hvis du kan se, de ikke har det godt, så vær ikke bange for at gå ind og hjælpe. Lad os være åbne og ærlige og sige til når vi er pressede. Det må aldrig ties ihjel, siger Stig Elling.

Blå bog

 

Stig Elling startede Fortunrejser som 17-årig i sine forældres kælder

 

Blev i 1986 han salgsdirektør i Star Tour

 

Udgav i 2007 bogen ‘Hele historien’ hvor han fortæller om sin homoseksualitet og en opvækst med en alkoholiseret far og en psykisk syg mor

 

Blev i 2012 gift i Frederiksberg Kirke med Steen Andersen

 

I 2009 kårede rejsemagasinet Take Off ham som den mest indflydelsesrige person i den danske rejsebranche


Stig Elling fylder 68 år til maj

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.