Steppebrande koster mindst 15 liv

Myndighederne i regionen Khakasija anslår, at brandene har kostet skader for omkring 675 millioner kroner.
Der er blandt andet sket skade på private hjem, en skole og andre offentlige anlæg i Khakasija. Også kvæg er gået til under branden, som ifølge russiske nyhedsbureauer er under kontrol.
Der er blandt andet sket skade på private hjem, en skole og andre offentlige anlæg i Khakasija. Også kvæg er gået til under branden, som ifølge russiske nyhedsbureauer er under kontrol. Foto: /AP

Steppebrande hærger et større område i det sydlige Sibirien, hvor mindst 15 personer har mistet livet, oplyser myndighederne i den russiske region Khakasija.

78 personer er bragt til hospitalet med skader efter tørre og blæsende dage, hvor ilden hurtigt er løbet over græsjorde.

Myndighederne i regionen melder om materiel skade for mindst 96 millioner dollar, svarende til 676 millioner danske kroner.

Der er blandt andet sket skade på private hjem, en skole og andre offentlige anlæg i Khakasija. Også kvæg er gået til under branden, som ifølge russiske nyhedsbureauer er under kontrol.

- Alle brande i Khakasija-territoriet er slukket i dag. Men brandfolkene bliver i området. De holder døgnvagt for at forhindre nye brande, siger den øverste chef for brandslukning i det russiske katastrofeministerium til nyhedsbureauet Tass.

Det er ikke usædvanligt, at steppebrande i Rusland tager fart, når lokale bønder brænder deres marker efter vinteren.

Den praksis kritiseres i øvrigt af miljøforkæmpere.

Tidligere var afbrænding af marker også almindeligt i Danmark, men det er siden blevet forbudt.

Rusland var i 2010 hærget af omfattende steppebrande med mange døde til følge.

Khakasija ligger godt 4000 kilometer øst for hovedstaden Moskva.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.