Statsstøtte til omdiskuteret debattør møder kritik

Regeringen kritiseres nu for at sætte klimadebattøren Bjørn Lomborg på finansloven.
Den ny Venstre-regering vil sætte Bjørn Lomborg på finansloven igen.
Den ny Venstre-regering vil sætte Bjørn Lomborg på finansloven igen. Foto: Scanpix

Den ny Venstre-regering vil sætte Bjørn Lomborg på finansloven igen. Det møder ringe forståelse hos Connie Hedegaard, tidligere klimakommissær i EU og dansk klimaminister for Konservative. Det skriver Dagbladet Information.

"Det er egentlig mærkeligt, at en borgerlig regering mener, at det er nødvendigt at give Bjørn Lomborg statsmidler. For Bjørn Lomborg klarer sig jo ganske udmærket for tilskud, han får rundt omkring i verden og tjener privat," siger Connie Hedegaard, der i dag er formand for den internationale miljøfond KR Foundation, til Dagbladet Information.

"Jeg troede, at borgerlige partier normalt mente, at hvis noget godt kan klare sig uden offentlige midler, så er der ingen grund til at give det støtte. Og så vidt jeg kan følge Lomborg, så har han ganske mange indtægter rundt omkring, inklusive fra diverse klimaskeptiske tænketanke," lyder det fra Connie Hedegaard, der understreger, at hun ikke har noget imod, "at en stemme som Bjørn Lomborgs findes i debatten".

Også professor Katherine Richardson, der er leder af Sustainability Science Centre ved Københavns Universitet, savner argumenter for at give statsstøtte direkte til Bjørn Lomborg.

"Det kunne være interessant at lave en analyse af, hvor ofte Lomborg har været i pressen, selv om han ikke har fået statsstøtte fra Danmark. Jeg tror ikke, at han har manglet spalteplads på nogen måde. Jeg vil absolut ikke putte mundkurv på ham, men jeg ser ikke nogen evidens for, at hans synspunkter har været en mangelvare hidtil," siger hun til Dagbladet Information.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.