Statsrevisorer: Skat er blevet sparet i stykker

Skat har for mange opgaver, der er for mange ambitioner, der skal opfyldes, som de måske ikke har de fornødne ressourcer til, mener formanden for Folketingets statsrevisorer.
Det er især Finansministeriets vedholdende krav om besparelser, der har skabt problemerne, mener formanden for Folketingets statsrevisorer, Peder Larsen.
Det er især Finansministeriets vedholdende krav om besparelser, der har skabt problemerne, mener formanden for Folketingets statsrevisorer, Peder Larsen. Foto: Scanpix arkiv

Kritikken af Skat fortsætter efter det for nylig kom frem at Skat i følge Kammeradvokaten har inddrevet gæld med ulovlige metoder. En sag, der kom i kølvandet på, at udenlandske kriminelle tilsyneladende har lænset statskassen for 6,2 milliarder kroner.

Nu retter statsrevisorerne det tunge skyts mod Finansministeriet, som de mener er medansvarlig for det kaos, der hersker i Skat.

Det skriver Politiken ifølge Politiko.

Det er især Finansministeriets vedholdende krav om besparelser, der har skabt problemerne, mener formanden for Folketingets statsrevisorer, Peder Larsen.

- Skat har for mange opgaver, der er for mange ambitioner, der skal opfyldes, som de måske ikke har de fornødne ressourcer til. Uanset om man skal sænke ambitionerne, eller man skal sørge for flere ressourcer, tror vi, at det er et spørgsmål, der kan være relevant at få Finansministeriet inddraget i, siger han ifølge Politiko.

Finansministeriet har pålagt Skatteministeriet opgaver, som ikke harmonerer med de opgaver, som Skat skal løse, mener Peder Larsen, ifølge Politiko.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.