Statsministeriet har mørkelagt oplysninger om kritisk Irak-interview

Et otte år gammelt interview med daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen om grundlaget for Irak-krigen skaber nu igen debat.
Interviewet blev foretaget i 2007 af journalisten Bo Elkjær.
Interviewet blev foretaget i 2007 af journalisten Bo Elkjær. Foto: Scanpix arkiv

Et otte år gammelt interview med daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen om grundlaget for Irak-krigen skaber nu igen debat.

Interviewet blev foretaget i 2007 af journalisten Bo Elkjær, efter at han i Ekstra-Bladet havde skrevet, at Fogh havde løjet om grundlaget for krigen.

Nu viser det sig, at en række oplysninger om interviewet er blevet mørkelagt i et særligt sikkerhedsarkiv i Statsministeriet, hvor kun dokumenter af en helt særlig karakter bliver opbevaret f.eks. topfortrolige dokumenter tilbage fra Den Kolde Krig, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Det er et problem, fordi vi så aldrig får disse vigtige begivenheder i danmarkshistorien ordentligt belyst, siger professor i historie Bent Jensen, som aldrig før i Danmark har set, at oplysninger om journalisters interview med ministre bliver gemt væk i særlige sikkerhedsarkiver.

Ekspert i offentlighedsloven Oluf Jørgensen er enig:

- Det er en repræsentant fra pressen, som har stillet nogle spørgsmål til en minister, og hvordan det nogensinde skulle blive til en sag om statens sikkerhed, har jeg meget svært ved at forstå.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.