Statsmandseffekt udebliver for Thorning i ny meningsmåling

Ny meningsmåling giver fremgang til alle partier i blå blok, mens statsmandseffekten udebliver for Helle Thorning-Schmidt efter terroranslagene i København.
Ny meningsmåling giver fremgang til alle partier i blå blok, mens statsmandseffekten udebliver for Helle Thorning-Schmidt efter terroranslagene i København.
Ny meningsmåling giver fremgang til alle partier i blå blok, mens statsmandseffekten udebliver for Helle Thorning-Schmidt efter terroranslagene i København. Scanpix

Efter terrorangrebene i Oslo og Paris kunne både Norges daværende statsminister Jens Stoltenberg og Frankrigs præsident François Hollande notere sig en væsentlig fremgang i de efterfølgende meningsmålinger.

Den effekt må Helle Thorning-Schmidt imidlertid kigge langt efter ovenpå terroranslagene i København.

Det viser den første meningsmåling foretaget af Epinion for DR siden episoden, skriver dr.dk.

I målingen får Socialdemokraterne 22 procent af stemmerne, hvilket er en tilbagegang på 0,9 procent siden Epinion-målingen fra 29. januar.

- Jeg er ikke tilfreds med målinger, hvor vi ikke står til at genvinde regeringsmagten. Det er klart, siger den politiske ordfører Maja Panduro til dr.dk.

Også SF og Radikale går tilbage siden seneste måling, mens alle partier i blå blok går frem.

Om målingen

Epinion-målingen er lavet på baggrund af i alt 1.735 interviews i perioden 16.-23. februar, og den maksimale usikkerhed er 2,35 procent.

Kilde: dr.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.