Statsansat advarer: Behandlingstid vil stige med udflytning

Skal Arbejdsskadestyrelsen flytte fra København til provinsen vil det betyde medarbejderflugt og dermed længere sagsbehandling. Det skriver en ansat i arbejdsskadestyrelsen i et debatindlæg.
Min pointe er, at Arbejdsskadestyrelsen i tilfælde af en udflytning fra Østerbro vil styrtbløde medarbejdere til andre arbejdspladser, skriver ansat i Arbejdsskadestyrelsen. 
Min pointe er, at Arbejdsskadestyrelsen i tilfælde af en udflytning fra Østerbro vil styrtbløde medarbejdere til andre arbejdspladser, skriver ansat i Arbejdsskadestyrelsen.  Foto: Scanpix arkiv

Regeringens plan om at flytte Arbejdsskadestyrelsen til provinsen kan få store konsekvenser for mange tusinde danskere, der venter på at få deres sag behandlet.

Det spår Lars Nørholtz, som selv er ansat i arbejdsmarkedsstyrelsen. I et debat indlæg i Politiken skriver han:

"Min bekymring retter sig mod de titusindvis af danskere, der har været udsat for en ulykke i forbindelse med deres arbejde eller har pådraget sig en erhvervsbetinget sygdom. Det er dem, der altovervejende kommer til at mærke konsekvenserne af en udflytning af Arbejdsskadestyrelsen og betale prisen i form af en markant længere sagsbehandlingstid af deres arbejdsskadesager, end tilfældet er i dag," skriver han og fortsætter:

"Min pointe er, at Arbejdsskadestyrelsen i tilfælde af en udflytning fra Østerbro vil styrtbløde medarbejdere til andre arbejdspladser."

Ifølge Lars Nørholtz er der tale om højkvalificerede specialister, som vil tage specifik viden og kompetencer med sig fra Arbejdsskadestyrelsen. Det vil være dybt problematisk i en organisation, hvor man i forvejen kæmper med lange sagsbehandlingstider, skriver han.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.