Statisk elektricitet: Sådan undgår du stød

Er du også en af dem, der hele tiden får et rap og nallerne på grund af statisk elektricitet? Så er her lidt gode råd, så du undgår det.
Er du også en af dem, der hele tiden får et rap og nallerne på grund af statisk elektricitet? Så er her lidt gode råd, så du undgår det.
Er du også en af dem, der hele tiden får et rap og nallerne på grund af statisk elektricitet? Så er her lidt gode råd, så du undgår det. Colourbox.

Det kan være særdeles ubehageligt, at få stød som følge at statisk elektricitet.

Faktisk kan det være så generende, at man til sidst næsten ikke tør røre ved noget af frygt for det kendte rap over fingrene.

Men der er heldigvis lidt hjælp at hente, så du undgår stødene. Eller i hvert fald mindsker risikoen markant:

1. Læg et stykke antistatisk stof over din kontorstol og en måtte eller et stykke antistatisk gulvtæppe under dit skrivebord.

2. Brug tøj af bomuld og uld frem for syntetiske stoffer.

3. Prøv med forskellige sko og løft fødderne, når du går.

4. Brug fugtighedscreme, hvis du har tør hud.

LÆS OGSå: Sådan bruger du dine radiatorer bedst og billigst

5. Rør dørhåndtaget eller andre stødgivende genstande med håndroden eller armen, som er mindre følsomme for stød end fingrene.

6. Man kan også aflade med en fingerring, en nøgle eller noget andet metal, inden man tager fat med hænderne.

7. Skyl dit tøj i skyllemiddel. Det har en antistatisk virkning. Det indeholder dog også stoffer, der belaster miljøet, så det bør være en af de sidste muligheder.

8. Gå til din arbejdsgiver eller sikkerhedsorganisation, hvis du har regelmæssig problemer med statisk elektricitet. Tag eventuelt problemet op i arbejdspladsvurderingen (APV).

9. Hvis der er mere end 22 grader, kan I med fordel skrue ned for temperaturen. Det øger luftfugtigheden og mindsker risikoen for statisk elektricitet.

10. Statiske materialer kan behandles med et antistatisk middel eller skyllemiddel. Det kan dog indeholde andre uønskede stoffer, så hold øje med indholdet og eventuelle bivirkninger.

Kilde: Indeklimaportalen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.