Stangberuset buschaffør kørte rundt på vejene i Nordsjælland

Chaufføren nægtede at aflevere bilnøglerne og endte med at få frataget sit kørekort
Buschaufføren satte sit og andres liv på spil med sin hasarderede kørsel.
Buschaufføren satte sit og andres liv på spil med sin hasarderede kørsel. Foto: SCANPIX arkiv

Det kunne have krævet menneskeliv, da en spritstiv buschauffør onsdag gjorde vejene usikre i Nordsjælland. Den 53-årige chauffør kørte i en 600 S bus i stærkt alkoholpåvirket tilstand, beretter Lokalavisen.

Bussen, han slingrede afsted i, var ikke i rute og derfor tom. Men det er et lykketræf, at han ikke bragede ind i nogle andre trafikanter, for ifølge vidner var han så fuld, at han næsten ikke kunne holde bussen på vejen og flere gange var ovre i den modsatte vejbane.

Et midaldrende ægtepar fra Roskilde fattede mistanke, da de kørte bagefter den stærkt slingrende bus ad Lyngevej mod Nr. Herlev og videre ud mod Freerslev.

På et tidspunkt kørte bussen ind på en p-plads. Ægteparret fulgte efter og forsøgte at overtale chaufføren til at stoppe den vilde køretur. Men han reagerede aggressivt og afvisende og gik op i bussen og kørte videre mod Gørløse og Slangerup, kan Lokalavisen berette.

Parret fortsatte med at køre efter bussen, og da den rullede ind på en tankstation ved Slangerup, ringede de efter politiet, som hurtigt var fremme og anholdt chaufføren. Han nægtede her stadig at aflevere bilnøglerne.

- Jeg må ikke udtale mig om promiller på baggrund af en alkometer-test. Men jeg kan sige så meget, at chaufføren var stærkt beruset og havde en så høj promille, at vi fandt det nødvendigt omgående at beslaglægge hans kørekort, siger efterretningskoordinator i Nordsjællands Politi, Frederikssund, Henrik Laugesen.

Centerchef i Movia, Søren Englund, bekræfter, at historien er rigtig, og at Fjord-bus - hvor chaufføren var ansat - har bortvist manden omgående.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.