Stærke smerter og på morfin - men jeg SKAL arbejde: Læserne reagerer på lægeopsang

Læserne deler deres oplevelser med jobcentre og kommenterer i stor stil interviewet med praktiserende læge Benny Ehrenreich.
Jobcentrenes praksis møder kritik. Også Avisen.dk's Facebookbrugere reagerer.
Jobcentrenes praksis møder kritik. Også Avisen.dk's Facebookbrugere reagerer. Arkivfoto: Scanpix

Jobcentrene lytter ikke til mine vurderinger, og de sender mine patienter ud i ressourceforløb, der gør dem endnu dårligere.

Sådan lyder det fra praktiserende læge Benny Ehrenreich, som i et interview med Avisen.dk revser lovgivningen, fordi den ifølge ham gør syge mennesker til kastebolde i et system, hvor jobcentrenes vurderinger overtrumfer de praktiserende lægers.

Benny Ehrenreich ville ønske, at det var lettere for hans patienter at få tilkendt førtidspension.

- Jeg er med på, at man bliver nødt til at presse nogle til at blive på arbejdsmarkedet. Men hvis jeg og patienten igennem en lang årrække vurderer, at arbejdsevnen ikke kan genvindes, så synes jeg, det skal tages rigtigt alvorligt, siger han.

Læs også: "Jeg kan bare se mine patienter blive mere og mere syge, mens de kastes rundt i systemet"

På Avisen.dk's Facebookside er der stor debat om emnet. Mange brugere roser lægen for at tage bladet fra munden. Flere læsere deler deres egne oplevelser. Blandt andet Erik. Han skriver, at han har været udsat for at blive raskmeldt af et jobcenter, selv om hans læge sagde, at det var han ikke.

Jeg får morfinpille hver dag plus nervemedicin, som går ind og bedøver mine nerver, men alligevel har jeg ondt hver dag ...
Anja

"Jobcentret vurderede at jeg var rask nok til at arbejde selv om jeg, i følge min læge led af ptsd. Det gjorde de uden at have mødt mig, så de ER dygtige," fortæller Erik.

Bland dig i debatten: Gå ind på vores Facebookside her

En anden bruger, Anja, skriver, at hun har en lang række alvorlige lidelser. Piskesmæld. Smerter i hovedet, nakke, skulder og ryg. Overbelastning i højre og venstre arm. Slidgigt i hoften og lænden. Overbelastning og betændelse i slimsækkene i højre ben. Nedsunkne forfødder.

"Og alligevel skal jeg være på en arbejdsplads 14 timer om og kun få betaling for de otte, fordi de mener, jeg ikke er så effektiv. Gu fanden er jeg ikke effektiv med de skavanker, jeg har. Jeg får morfinpille hver dag plus nervemedicin, som går ind og bedøver mine nerver, men alligevel har jeg ondt hver dag ..."

(artiklen forsætter under updaten)

"Man skal jo have amputeret begge ben, for at man kan sige, at den her mand ikke kommer til at gå igen." Endnu en læge er frustreret over, at jobcentrene ikke lytter til hans vurderinger.

Opslået af Avisen.dk på 15. november 2015

Ejvind har også været igennem møllen, skriver han. Men han fandt en vej ud:

"Jeg skrev til mit jobcenter, at min læge sagde at det ville forværre min tilstand. Jeg skrev også, at jeg havde informeret mit forsikringsselskab om, at hvis jeg døde under processen, skulle de sagsøge kommunen for min livsforsikring. Jeg skrev også, at jeg havde informeret mine arvinger om at sagsøge kommunen. Det hjalp alt sammen, og pludselig kørte min sag på skinner."

Læs også: Overlæge: Jeg bliver vred, når jobcentrene ikke lytter til mig

Flemming skriver, at han grundet en depression er på lykkepiller i øjeblikket. Lægerne har sagt, at pillerne skal have tid til at virke - hvilket godt kan tage et par måneder.

"Men næ nej, hvis det stod til jobcentret, var jeg klar efter en uge. Du bliver kastet rundt i systemet, og dine nye rådgiver læser ikke dine papir, jeg kan fanme godt forstå, at sagsbehandler sommetider finder noget andet arbejde."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.