Ståle før CL-kval på kunstgræs: Ikke et favoritunderlag

Ståle Solbakken havde foretrukket et andet underlag, men er fortrøstningsfuld inden FCK's møde med Crusaders.
Ståle Solbakken er fortrøstningsfuld inden FCK's dobbeltopgør mod Crusaders.
Ståle Solbakken er fortrøstningsfuld inden FCK's dobbeltopgør mod Crusaders. Foto: Johansen Linda/Polfoto

FC Københavns danske mestre skal onsdag forsøge at tage det første skridt mod gruppespillet i Champions League.

Det sker, når holdet på udebane spiller på kunstgræs mod de nordirske mestre fra Crusaders i den første kamp i 2. runde af kvalifikationsturneringen.

- Det er et tredjegenerations kunstgræs, og banen er helt ny, men det er selvfølgelig ikke vores favoritunderlag.

- Men den er nok en tand bedre, end den vi spillede på i Newtown i Wales for et år siden, siger FCK-træner Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

FCK er klar favorit til at vinde sammenlagt, og Solbakken er da også optimist efter en opstart med træningskampe i udlandet.

- Vi er fortrøstningsfulde efter de kampe, vi havde i Østrig og Slovenien, men vi ved, at det ikke bliver nogen walkover i morgen. På hjemmebane står Crusaders som regel godt imod i den første time, så vi må bare sørge for at holde tempo på bolden.

- De vil komme til at spille meget langt og direkte, så vi skal undgå dumme dødbolde, hvor de kan bruge deres kræfter, og så må vi selv spille hurtigt med bolden.

- Tålmodighed er også vigtigt i de her kampe, hvor det kan let stå 0-0 efter en halv time, men det skal vi ikke blive stressede over, for det afgøres over to gange 90 minutter, siger Solbakken efter tirsdagens træning i Nordirland.

Den var uden nyindkøbet Andrija Pavlovic samt Aboubakar Keita, da de ikke har kunnet nå at få visum i tide.

Desuden afsoner Benjamin Verbic onsdag den første af to spilledages karantæne for sit røde kort i returkampen mod FK Jablonec i sidste sæson.

Onsdagens kamp begynder klokken 20. Returkampen spilles i København på tirsdag.

Hvis FCK slår Crusaders sammenlagt, skal den danske klub vellykket igennem yderligere to kvalifikationsrunder, inden pladsen i det lukrative Champions League-gruppespil er sikret.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.