LO-kongres 2015

Spydig S-formand til Joachim B.: Hvor mange arbejdsløse kan du genere?

Der blev sendt stikpiller til både Joachim B. Olsen (LA), Morten Messerschmidt (DF) og Lars Løkke Rasmussen (V), da S-formand, Mette Frederiksen, indtog talerstolen ved LO-kongressen i Aalborg.
- Jeg tør ikke tænke, hvor mange piger fra Rebild Morten Messerschmidt kunne nå at skælde ud i så lang en valgkamp.
Jeg tør ikke tænke, hvor mange piger fra Rebild Morten Messerschmidt kunne nå at skælde ud i så lang en valgkamp. Foto: Scanpix/arkiv

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, var i et drilsk humør, da hun gik på talerstolen mandag morgen ved LO-kongressen i Aalborg.

Under en længere hyldest til det danske velfærdssamfund, som i disse dage er en central del af den meget lange amerikanske præsidentvalgkamp, kom Mette Frederiksen – nok ikke helt tilfældigt – til at fundere over, hvad der ville ske, hvis den danske valgkamp var ligeså lang som den amerikanske.

- Jeg holder meget af valgkampe, men halvandet år er måske lidt for meget af det gode. Prøv at forestille jer det i Danmark. Jeg tør ikke tænke, hvor mange piger fra Rebild Morten Messerschmidt kunne nå at skælde ud i så lang en valgkamp. Eller hvor mange arbejdsløse Joachim B. Olsen kunne nå at genere. Eller hvor mange virksomheder Lars Løkke Rasmussen kunne nå at finde, som alligevel ikke manglede ufaglært arbejdskraft, sagde Mette Frederiksen, mens hun modtag klapsalver fra salen.

Mette Frederiksen hentydede i sin tale blandt andet til Morten Messerschmidts og Dansk Folkepartis igangværende bilags-sag og Lars Løkke Rasmussens besøg på virksomheden Panorama under sommerens valgkamp.

Den nuværende statsminister ville vise, at det for nogle ikke kan betale sig at arbejde. Han fortalte der om en ansat fra Panorama, som angiveligt sagde sit job op for at gå på kontanthjælp. Siden blev der dog rejst tvivl om, hvorvidt eksemplet passede.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.