Spydig Joachim B. til Tesfaye: Er det ikke også velfærd?

Liberal Alliance-politikeren blander sig i Mattias Tesfayes Facebook-tråd.
- Er det ikke også velfærd, at metalarbejderen og håndværkeren får bedre råd til at købe en familiebil, spørger Joachim B.
- Er det ikke også velfærd, at metalarbejderen og håndværkeren får bedre råd til at købe en familiebil, spørger Joachim B. Foto: SCANPIX arkiv

Efter den blå finanslovs-aftale virker det som om, Liberal Alliance-politikeren Joachim B. Olsen er ekstraordinært debatlysten. Han har i hvert fald skrevet et par kommentarer i en tråd til en update, som hans politiske modstander Mattias Tesfaye (S) har lagt på Facebook. En update, der for øvrigt er blevet kommenteret og liket ret så meget.

Tesfaye har delt et billede af 'snobberne' Poul og Fritz fra Rytteriet - blot ledsaget af ordene 'Så blev blå blok endeligt enige om finansloven for 2016.'

(artiklen fortsætter under updaten)

Så blev blå blok endeligt enige om finansloven for 2016...

Opslået af Mattias Tesfaye på 19. november 2015

Den kommentar følte Joachim B. Olsen trang til at kommentere.

"Er det ikke også velfærd, at metalarbejderen og håndværkeren får bedre råd til at købe en familiebil, Mattias Tesfaye?" spørger Joachim B. Olsen.

Med den bemærkning stikker han lissom hånden ind i løvens gab, for der er nok næppe tvivl om, at de fleste af Tesfayes følgere er uenige med Liberal Alliance.

Der kommer da også et hav af kommentarer - bl.a. fra Cecilie Christiansen, som skriver:

"Kalder du de dyre biler for FAMILIE biler? Er familie biler nu kun biler til plus 300.000. Og nej det er ikke velfærd det er velstand. Du burde som politiker kende forskellen. Din kommentar er pinlig."

Joachim B. Olsen svarer selv på kritikken i tråden. Det gør han med denne bemærkning:

"En Ford Mondeo og en Octavia er familiebiler. Det et helt almindelige sedaner. Sådan er det i alle andre højt udviklede velfærdssamfund. Sænkningen af registreringsafgiften medfører et mindre provenu for statskassen på ca 300 millioner. Men danskerne sparer over en milliard."

Mattias Tesfaye har endnu ikke kommenteret indsparket fra Joachim B. Olsen. I øvrigt har Liberal Alliance-politikeren ved en tidligere lejlighed sagt, at han har stor respekt for netop Tesfaye.

- I debatter bliver han heller aldrig skinger. Han er meget saglig, og han er god til faktisk at lytte til sin modstanders argumenter, sagde Joachim B. Olsen sidste år til Kristeligt Dagblad.

Joachim B. Olsens svar til de harme Facebook-brugere i tråden på Tesfayes side.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.