Spritbilister kan blæse på politiet

Når visse spritbilister bare kan fortsætte med at køre bil, er det fordi deres retssag udsættes, hver gang de bliver taget for spritkørsel.
Det er svært for politiet at stoppe den hårde kerne af spritbilister.
Det er svært for politiet at stoppe den hårde kerne af spritbilister. Foto: Colourbox

I onsdags fik en spirituspåvirket mand konfiskeret sin bil for femte gang på et år. Forrige gang, det skete, var blot ni dage forinden, hvilket betyder, at politiet ikke engang har fået resultatet fra den forrige blodprøve, før de igen havde fat i manden, skriver Folketidende.dk.

Det kan lade sig gøre, fordi manden gentagne gange er stoppet med sprit i blodet og derfor skal en tur i retten.
Mens han venter på det, kan han så sætte bag rettet i en anden bil og køre videre. Ventetiden på en retssag er nemlig flere måneder.

politiet i Varde, som er dem der stoppede manden samtlige gange, ikke med, at manden vil komme for en dommer inden 2015, hvilket man altså ikke kan garanterer.

Problemet genkendes i alle landets politikredse. Eksempelvis siger leder af færdselsafdelingen, Jørgen Andersen, fra Fyns Politi:

"Vi har de her notoriske spritbillister, som vi har godt lokalkendskab til, som kører spritkørsel hver dag. Der er nok en 20-30 personer, som vi møder mere end én gang om året," siger han til Metroxpress.

Det kan dog se ud til, at politiet kan få hjælp hos politikerne:

"Hvis der er lovgivningsmæssige barrierer, tager jeg gerne en drøftelse med mine politiske kolleger, så vi kan sikre os, at sagerne bliver afsluttet hurtigere, " siger retsordfører hos Socialdemokraterne, Trine Bramsen, til Metroxpress.

Kilde: Folketidende og Metroxpress

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.