Springer du fra kæreste til kæreste? Dette skal du være OBS på

Er du typen, der har en ny fyr under armen, straks efter du har slået op med en anden? Så skal du huske at passe på dig selv. Din adfærd er nemlig ikke altid sund.
Ny flamme? Har du huske at sørge over den gamle?
Ny flamme? Har du huske at sørge over den gamle? FOTO: Scanpix

Du har netop afsluttet et forhold med en fyr, der overtog pladsen fra en anden, og nu har du gang i en tredje meget dejlig mand. Der er ingen stilstand i dit kærlighedsliv og du elsker at omgive dig med mænd.

Men husker du at passe på dig selv?

- Det er vigtigt at tage sig tid til at bearbejde sine følelser, råder sexolog Ulla Aasland til kk.no.

Angst for ensomhed

Når du går fra én mand til en anden, kan det tyde på, at du aldrig for alvor føler, du finder den rigtige. Eller at du har en indgroet angst for at være alene.

- I min praktisk fortæller folk, at deres angst for at være alene handler om en angst for at føle sig forladt og utrygheden ved at skulle finde en ny partner. Ofte ved folk slet ikke, hvor de skal henvende sig for at finde en ny, siger Ulla Aasland.

Derfor skynder mange sig at finde en ny, næsten før de har sluppet den anden kæreste. Det giver også en form for lindring af sorgen, at der er en ny til at give opmærksomhed. Har han også netop afsluttet et forhold, kan samhørigheden være endnu større.

I trøster hinanden. Men du begår nemmere et dårligt valg af ny partner, når du beslutter at være sammen med ham, før du har fået den anden ud af kroppen.

- Er du blevet single, er det en god idé ikke at stresse med at komme ind i et nyt forhold. Det er vigtigt at bearbejde sine følelser efter et brud, siger Ulla Aasland.

Du er nemlig nødt til at vide, hvem du er, hvilke mål, drømme og forhåbninger du har, før du kan finde ud af, hvad du ønsker fra en partner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.