Sportsdomstol tildeler Albanien tre point efter dronesag

Albanien og Serbien blev oprindeligt straffet efter drone-sag, hvilket var til fordel for Danmarks EM-chancer.
Serbien og Albaniens spillere var rasende på hinanden for ni måneder siden, da en drone med et flag fløj ind over banen.
Serbien og Albaniens spillere var rasende på hinanden for ni måneder siden, da en drone med et flag fløj ind over banen. Foto: DMV RC**LON**/AP

Den internationale sportsdomstol, CAS, omstødte Uefas dom og tildelte fredag tre point til Albanien efter sidste års drone-skandale i Danmarks EM-gruppe.

Det bekræftede CAS fredag, mens det albanske fodboldforbund udtrykte stor lettelse på dets hjemmeside.

- Officielt, CAS tildeler os tre point, er den kortfattede meddelelse på Twitter, hvor nyheden først kom frem.

Begge hold får 100.000 euro (omkring 750.000 kroner) i bøde for deres andel i kampen, oplyser CAS fredag efter møder i Lausanne i Schweiz.

Domstolen giver dermed det albanske fodboldforbund medhold, hvilket betyder, at Albanien får tildelt de tre point. Serbien taberdømmes og får 0-3 i målscore.

Oprindeligt var dommen, at Serbien fik en sejr på 3-0 efter kampen mod Albanien, men holdet fik også fratrukket tre point. Dermed fik ingen af holdene point ud af kampen, hvilket var en fordel for Danmarks EM-chancer.

Men begge hold appellerede i starten af året Uefas beslutning til den internationale sportsdomstol CAS. Afgørelsen blev flere gang udskudt, men var ventet fredag.

Dermed rykker Albanien op på siden af Danmark med 10 point i kvalifikationsgruppen, men albanerne har spillet en kæmp færre end Danmark.

Dog har Danmark en bedre målscore og er dermed fortsat nummer to i gruppen, tre point efter duksen Portugal.

Skandalen fandt sted for snart ni måneder siden under opgøret mellem Serbien og Albanien, hvor spillet blev afbrudt efter 20 minutters spil.

Urolighederne begyndte, da en drone fløj ind over banen med et flag fra Storalbanien.

En serbisk spiller fik fat i dronen, hvilket udløste skænderier mellem de to holds spillere. Herefter blev banen invaderet af tilskuere, så spillerne måtte flygte til omklædningsrummet.

Danmark vandt på hjemmebane 2-0 over Serbien i juni og møder Albanien på hjemmebane i efteråret - helt præcist 4. september.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.