Splitternøgen folketingskandidat går til kamp for de ledige

Cowboy-politikeren John Wagner skyder med skarpt og stiller igen op til valget.
Nøgenplakaten var oppe at vende i kommunen, før John fik lov til at hænge den op.
Nøgenplakaten var oppe at vende i kommunen, før John fik lov til at hænge den op. Privatfoto

Sheriffen fra Amager aka John Wagner (stem på Wagner - det gavner) gør endnu en gang et folketingsvalg festligere. Han stiller også op denne gang - og det gør han vanen tro med nogle mildt sagt kreative valgplakater og yderst bramfri bemærkninger. Wagner er helt klar i spyttet, når det gælder en af hans helt store mærkesager: Beskæftigelsespolitiken.

Jobcentre er en galeanstalt, der koster over 16 milliarder om året. Der er milliarder af kroner og rigtige arbejdspladser ved at lukke Jobcentrene og afskaffe tvangsaktivering, mener løsgængeren.

Han måtte vente i spænding, fordi der opstod tvivl om, hvorvidt han havde afleveret underskrifter nok til at være opstillingsberettiget. Men det havde han, har han netop fået besked om i dag, og 18. juni kan der stemmes på John Wagner i hele Københavns Storkreds.

Ifølge Wagner er et kryds på ham til gavn for de ledige:

- Alle skal have lige rettigheder og pligter og mulighed med meningsfyldt arbejde til overenskomstmæssig løn. Det er så mange penge, at man kunne sætte hele den danske befolkning på en borgerløn. En borgerløn vil også gøre det nemmere at starte selvstændig erhvervsvirksomhed, konkluderer han på sin Facebookside.

Ifølge Wagner vakte det liiidt betænkeligheder i kommunen, da han kom med sin valgplakat, hvor han optræder uden tøj på. Kommunen frygtede simpelthen, at det ville være til fare for trafikken at have ham hængende splitternøgen. Heldigvis for mr. Wagner blev plakaten godkendt.

- Jeg har hængt omkring 100 plakater op og har blandt andet sat dem op inde ved Tivoli og på Rådhuspladsen, hvor jeg er blevet stoppet af en del turister, der er helt vilde med min plakat. De har fotograferet mig med den og fortalt, at sådan noget kan man ikke i deres hjemland.

Siden 2005 har John Erik Wagner forsøgt at blive stemt ind ved både kommunal-, folketings- og regionsvalg. Stemmer har han ikke fået så mange af, men i 2013 scorede han flere, end han plejer, efter sit vilde stunt hvor han afbrød en livetransmitteret valgsdebat på DR.

- Det er min mærkesag og mit hjertebarn, siger han om sine opstillinger, men erklærer dog, at dette folketingsvalget bliver hans sidste.

- Men jeg tager et kommunalvalg mere. Jeg vil ikke skuffe mine vælgere.

John Wagner er klar til at skyde med skarpt. Se ham på lygtepælene rundt om i København. Foto: Privat

Wagners CV

1978: Skole - 10. klasse
1979: Holtehus ordblindeskole
1991: Kørekort til A-B-C-D-E
1995: Columbine international, mode & designskole
1998: AMU grundkursus i industrisyning
1999: Teknisk Skole beklædiningshåndværker
2000: EDB på VUC
2001: Engelsk og dansk VUC
2002: VUC HF

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.